PlayerUnknown’s Battlegrounds verslaat Dota 2 als populairste game op Steam

PlayerUnknown’s Battlegrounds is zonder meer het fenomeen van 2017. De eerder dit jaar verschenen battle royale-game is inmiddels miljoenen keren verkocht en weet mijlpaal na mijlpaal te behalen. Circa een maand geleden was PUBG al het spel met het meest gelijktijdige spelers op Steam van alle spellen die niet ontwikkeld zijn door Steam-uitbater Valve. Enkel de giganten Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 moest PlayerUnknown nog voor zich dulden.

Nu zijn ook deze twee hordes genomen en heeft ontwikkelaar Bluehole met PlayerUnknown’s Battlegrounds momenteel de populairste game op Steam in handen. Deze prestatie is des te fraaier in de wetenschap dat dit de eerste game is die meer gelijktijdige spelers op de been heeft gebracht dan zowel CS: GO als Dota 2.


Hoewel het momenteel nog stuivertje wisselen is tussen de eerste en tweede plaats door Dota 2 en PUBG, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Bluehole de eerste plek steviger in handen heeft. De afgelopen maand is PlayerUnknown’s Battlegrounds namelijk zo’n twee miljoen keer over de toonbank gegaan en er is vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat deze stijging niet verder doorzet.

Sterker nog, het fenomeen dat PlayerUnknown’s Battlegrounds heet, zal ook nog andere markten aanboren. Later dit jaar komt PUBG immers ook naar de Xbox One en onze speelsessie met de Xbox One X-versie op Gamescom was veelbelovend!

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Met dank aan DeAdSeYe voor de tip en het aanleveren van het in het nieuwsbericht gebruikte screenshot. 🙂