Legendarische actie-RPG Secret of Mana krijgt remake begin 2018

Square Enix is goed bezig zijn enorme bibliotheek aan topgames via remakes aan een nieuw publiek te serveren. Eerst werd een nieuwe versie van het alom bejubelde zevende deel van Final Fantasy aangekondigd die de naam Final Fantasy VII Remake draagt en nu is het de beurt aan een andere game die op menig lijstje beste games aller tijden te vinden is. De haast legendarische actie-RPG Secret of Mana gaat namelijk een 3D remake krijgen, zo heeft Square Enix onthuld. De game zal al op 15 februari 2018 moeten verschijnen op Steam, de PlayStation 4 en de PlayStation Vita.

Naast het compleet vernieuwde grafische uiterlijk van de game, bevat de remake van Secret of Mana ook stemmenwerk voor de personages, een opnieuw opgenomen soundtrack en nieuwe talk events. Een kleine glimps van de remake kunnen we al opvangen in de aankondigingstrailer, hieronder te bekijken.

Secret of Mana werd oorspronkelijk uitgebracht op de SNES in 1993 (in Europa in 1994) en had gelijk een flinke schare fans weten te verzamelen door innovatieve actievolle gameplay, een sterk verhaal en memorabele muziek. Het origineel is ook te spelen op moderne platformen en kun je onder andere downloaden op je smartphone of in de eShop van de Nintendo Switch. Ook zal hij verschijnen als één van de titels op de recent te verschijnen SNES Mini.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Toch apart en een rare keuze dat hij wel voor de (door Sony dood verklaarde) Vita uit komt, maar niet voor de (new) 3DS of Switch.

    Heb altijd zoveel goeds over de game gehoord, maar ben er nog nooit aan toegekomen. Misschien met de SNES mini of anders toch even de Vita onder het stof vandaan halen 🙂

  2.   
    Papachico's avatar

    Gaan de mondjes ook nog gelijklopen wanneer er iets wordt gezegd? Wat mij betreft hoort dit soort kwaliteit bij IOS/Android thuis. Hoop dat het wat wordt maar SE kennende zullen ze het spel helemaal verneuken en er volle doekie voor vragen. SE is een betere versie geworden van Ubisoft met shit verpesten.

  3.   
    mmx's avatar

    Het was ooit leuk maar een remake ? Ik weet het niet past het nog wel in deze tijd .

  4.   
    sjaak19832015's avatar

    Papachico schreef, "Gaan de mondjes ook nog gelijklopen wanneer er iets wordt gezegd? Wat mij betreft hoort dit soort kwaliteit bij IOS/Android thuis. Hoop dat het wat wordt maar SE kennende zullen ze het spel helemaal verneuken en er volle doekie voor vragen. SE is een betere versie geworden van Ubisoft met shit verpesten."

    Jep kost de volle mep op steam staat ie voor 40 euro dus console zal waarschijnlijk 50 zijn.

  5.   
    JaslanNL's avatar

    Een mooie titel om voor de co-op mee te pakken. Ik ga er niet van uit dat het oude tijden doet herleven, maar het zal ongetwijfeld een leuke titel worden.