Blizzard test grote aanpassingen voor populaire Mercy uit Overwatch

Misschien wel de meest populaire Hero uit Overwatch is toch wel Mercy. Daarom is het voor veel spelers wellicht even schrikken dat de ontwikkelaars van Blizzard momenteel enkele grote aanpassingen voor Mercy aan het testen zijn.

Ontwikkelbaas Jeff Kaplan vertelde namelijk in een recente Developer Update dat Mercy flink wordt aangepakt. De meest opvallende wijziging is dat de Resurrection Ultimate zal verdwijnen. Niet volledig, want Mercy kan straks Resurrection als een secundaire vaardigheid inzetten. Er geldt dan wel een aanzienlijke cooldown-periode van 30 seconden. Hiermee wordt het mogelijk om Resurrection wat vaker in te zetten dan voorheen mogelijk was. Het addertje onder het gras? Resurrection richt zich op één enkele speler en slechts binnen een straal van 5 meter, dus je moet als Mercy echt een keuze maken welke speler een comeback mag maken.

Door het verschuiven van Resurrection heeft Mercy ruimte voor een geheel nieuwe Ultimate. Volgens Kaplan wordt deze Ultimate heel speciaal, genaamd “Valkyrie”. Hiermee krijgen alle vaardigheden van Mercy een enorme boost, van het bereik van de ‘healing beam’ tot de schade die kogels doen en de snelheid van cooldowns. Zolang de Ultimate actief is kan Mercy healing beams aaneenschakelen, waardoor je meerdere spelers tegelijk kunt ondersteunen. Wellicht nog wel toffer is de mogelijkheid om te vliegen, zodra Valkyrie actief is. En dan hebben we het niet over hoveren, zoals Pharah kan, maar echt volledig vliegen.

Blizzard is momenteel nog druk bezig met het testen van deze aanpassingen op publieke test-servers. Mochten de wijzigingen goed bevallen, dan gaat Blizzard verder met het herzien van andere personages. Volgens Kaplan is D.va de volgende.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren