Microsoft geeft toe: de Windows 10 Game Mode is nog niet perfect

Inmiddels alweer een flinke poos geïmplementeerd in vrijwel elk Windows 10-systeem: de zogenaamde Game Mode. Middels deze geïntegreerde modus moeten pc’s en hun hardware beter geoptimaliseerd worden om hoogwaardige games mee af te spelen, maar het gaat lang niet altijd van een leien dakje. Veel gamers meldden dat Game Mode hun pc juist vertraagd of spellen volledig onspeelbaar maakt.

Microsoft werkt nog altijd met man en macht aan de Game Mode, zo werd ons vandaag verteld op Gamescom. Woordvoerders van de specifieke ‘Xbox Platform’-divisie (waaronder ook de Game Mode valt) geven nu aan dat langzaam maar zeker, steeds meer processoren goed opgepakt worden door de Game Mode. Binnenkort moeten bijvoorbeeld de CPU’s met zes kernen ondersteund worden, later de octokernen en hyper-CPU’s.

Maar die aankondiging is een opvallende, gezien Microsoft zelden heeft laten weten wát de Game Mode precies achter de schermen doet. Het werd ooit oppervlakkig voorgelegd in een officiële video, maar voor veel technisch aangelegde mensen was dat weinig verhelderend. En ook Microsoft zelf geeft nu toe; Game Mode in zijn huidige staat is eerder gericht op de zwakkere systemen, dan veeleisende gamers met high-end pc’s. De communicatie van dat inmiddels gebleken feit, bleef tot dusver uit.

Wij van GamersNET wezen de aanwezige heren van het Xbox Platform op Windows 10 op dit probleem, waarop zij de feedback nog opvallend hartelijk ontvingen. Beloftes werden niet gemaakt, maar ook Microsoft ziet nu in dat de communicatie rondom de Game Mode incompleet was. Het feit dat we nu pas voor het eerst horen dat er gewerkt wordt aan CPU’s met zes kernen (iets waarvan men verwachtte dat we al ver voorbij dat punt waren), was daarvan akte.

Wat jij? Heb jij de Game Mode al ooit een kans gegeven? Zo ja, hoe beviel Microsofts ingebakken optimalisatie voor games? Laat ons vooral horen hoe jij denkt over de huidige stand van zaken rondom het experiment…

 1.   
  NdeM's avatar

  Windows 10 bevalt me prima met de gamemodus uitgeschakeld

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik wou dat je die onzin eruit kom halen, ook de knop in het settings menu enzo.
  Gelukkig heb ik geen Windows thuis verder, maar zou liefst bij veel mensen weg halen die er toch niks mee doen.

  Hoe kleiner settings menu of start menu, des te makkelijker voor de gebruiker.

 3.   
  Heccer's avatar

  Mijn game modus werkt super bij win 10 task manager