Co-op in State of Decay 2 laat je wél het een en ander overdragen

Wisten we eerder nog te melden dat de State of Decay co-op niet ‘permanent’ is, blijkt het nu wel van enige impact te kunnen zijn op je progressie in de game.

Zoals eerder al beschreven in onze State of Decay 2 preview, kunnen spelers in de wereld met elkaar samenspelen door elkander op te roepen in hun spel, wanneer nodig. Een bevriende overlevende kan dan in jouw wereld ‘op bezoek’ komen, maar zal niet permanent in jullie gedeelde wereld blijven.

Saillant detail is dat een speler die de oproep ontvangt, zelf mag kiezen welke van zijn in-game surivors tijdelijk overstapt naar de andere wereld. De bepakking die deze overlevende meeneemt komt uiteraard mee, maar ook bij het verlaten van de wereld mogen er spullen als souvenirtje mee terug.

Dat vertelde game director van State of Decay 2, Jeff Strain, vandaag ten tijde van een Gamescom 2017-presentatie van de game. Daarbij werd verzekerd dat ingaan op iemands verzoek om samen te spelen altijd een risicofactor blijft. De overlevenden die je tijdelijk ‘wegstuurt’ kunnen sterven, beroofd worden of de nieuwe ‘Blood Plague’ ziekte oplopen tijdens je vriendschappelijke bezoekje.

Als vriendschappelijke speler kun je wapens of overlevingsmiddelen achterlaten voor je medespeler, maar helaas niet een van je eigen overlevenden achterlaten. Iedere speler is nog altijd strikt gebonden aan zijn eigen groep survivors in een eigen wereld, al wil ontwikkelaar Undead Labs wel wát overdraagbaar maken.

State of Decay 2 moet volgend jaar op Xbox One (X) en Windows 10 verschijnen. Onze laatste preview vertelt meer over wát Undead Labs precies wil verbeteren en vernieuwen, al blijft er ook aardig wat scepsis rondom de game hangen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren