Ubisoft onthult Anno 1800

Na meerdere uitstapjes naar de toekomst neemt Anno ons nu mee terug naar het verleden. Ubisoft heeft op de Gamescom Anno 1800 onthuld, een game die zich afspeelt aan het begin van het industriële tijdperk. Er wordt dus gevochten met stoomschepen, musketten en paard en wagen.

Net als in de vorige delen zul je in Anno 1800 nieuwe gebieden verkennen en deze met elkaar verbinden, zodat je steden kunnen uitgroeien tot metropolen. Deze activiteiten worden geplaagd door je tegenstanders, welke je kunt verslaan door middel van diplomatie, ruilhandel of oorlogsvoering.

Naast de city building-gameplay die we van Anno gewend zijn, biedt dit nieuwe deel ook een verhaallijn, sandbox-modus en multiplayer. Ubisoft Bluebyte-studiobaas Benedikt Grindel vertelt:

Met Anno 1800 willen we onze fans een plezier doen door hen de populaire features van de franchise aan te bieden en deze te combineren met innovatieve gameplay en een memorabele, nieuwe setting. We kunnen niet wachten om in de komende maanden meer te delen met onze spelers.
Speciaal voor de fans introduceerde Ubisoft tevens Anno Union. Deze digitale community geeft spelers een kijkje achter de schermen en inspraak in het ontwikkelproces. Zo kun je regelmatig feedback geven, stemmen op nieuwe features en content creëren. Bovendien geeft Anno Union je de kans om de game al voor de release te spelen. Inschrijven kan via de officiële website.

Anno 1800 verschijnt in de winter van 2018.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Sacul's avatar

    YES! Hier word ik heeel blij mee! Met Anno 2205 heb ik als enigste Anno links laten liggen. Maar deze ziet er veel belovend uit, echte Anno gevoel.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Yes! Ik hoopte al dat ze terug zouden gaan naar de geschiedenis, dus laat deze maar komen 8)

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Fuckling awesome. Goed jaar voor de strategy games, zo lijkt het.

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Age of Empires 4 en nu Anno 1800, wat een Gamescom. 🙂