Black Desert op Xbox One voor het eerst speelbaar op Gamescom

Met inmiddels alweer 1,5 miljoen spelers wereldwijd is Black Desert niet bepaald een kleine MMO-wereld, maar op het gebied van consoles heeft de uitgebreide online RPG nog een lange weg te gaan. Op afgelopen E3 2017 werd de game al onthuld voor Xbox One, maar met de morgen aftrappende Gamescom is die versie voor het eerst daadwerkelijk speelbaar. Voor het eerst publiekelijk dan.

Black Desert wordt op Gamescom 2017 uitgebreid getoond op Xbox One, met meerdere demo-pods in de openbare hallen. Voor aanwezigen zijn de klassen Warrior, Ranger, Witch en Striker te spelen gedurende hun demo-sessie.

En ja, volgens de CEO van ontwikkelstudio PearlAbyss, Jung Kyungin, moet de game uiteindelijk ook in native 4K-resolutie draaien op de gloednieuwe Xbox One X:

We are very excited to reveal the first playable Xbox One X version of Black Desert at Gamescom and we are looking forward in welcoming the first adventurers to our console version, which will be playable in crisp, true 4K resolution.
Hoewel Black Desert op pc al veel langer speelbaar is (en in onder meer Azië een gigantische hit is), moet de Xbox One-versie van de brede MMORPG ergens in het begin van 2018 verschijnen. Een specifiekere datum kon PearlAbyss nog niet uit de doeken doen.

  1.   
    squidgyboy's avatar

    tijd voor die orge ringen te farmen