Firmware 5.0 voor PlayStation 4 wordt uitgerold

Vorige maand maakte Sony bekend dat het testers zocht voor firmware-versie 5.0 voor de PlayStation 4. Nu is het moment daar: de firmware wordt nu uitgerold naar alle testers die zich hebben aangemeld.

Onder firmware-versie 5.0 is het onder meer eenvoudiger om PSN-accounts aan te maken voor kinderen en ouderlijke controle voor ieder account apart in te stellen. Ook het vriendenbeheer gaat op de schop: in plaats van favoriete vriendengroepen krijgen we nu Custom Lists, die bijvoorbeeld gebaseerd kunnen worden op gespeelde games, teamgenoten en vrienden in het algemeen.


Ook de stream-functies zijn uitgebreid. Zo kan de PlayStation 4 Pro nu naar Twitch streamen met een resolutie van 1080p én een framerate van 60 fps. Ook kunnen mensen die een community hebben aangemaakt, vanaf nu linken naar een live-uitzending. Als dit gebeurt, verschijnt er een community-knop op het Live from PlayStation-toeschouwersscherm. Met die knop kunnen mensen een community bekijken en eventueel lid worden.

Daarnaast kunnen pop-up-notificaties worden uitgeschakeld als je bijvoorbeeld een film of een serie aan het kijken bent op je PlayStation 4, zodat je ongestoord kunt genieten van je content. En nu we het toch hebben over het kijken van video’s: als je dit graag doet op je PlayStation VR-headset, is er goed nieuws voor je. De PSVR ondersteunt nu namelijk virtueel Surround-geluid in zowel 5.1- als 7.1-smaken over koptelefoons als je Blu-rays of DVD’s bekijkt in Cinematic Mode.

Ten slotte verbetert firmware-versie 5.0 de weergave van toernooi-brackets én taalondersteuning. De gebruikersinterface is nu ook beschikbaar in het Tsjechisch, Hongaars, Roemeens, Grieks, Thai, Indonesisch en Vietnamees.

  1.   
    tijn80's avatar

    Beetje verwarrende tekst… De definitieve firmware wordt vandaag niet uitgerold, maar de Bèta-firmware van 5.0.

  2.   
    Try07X's avatar

    Inderdaad, het is de beta, kreeg gister de uitnodiging van psn nl

  3.   
    JOUK€'s avatar

    Die pop up notificaties uitschakelen is wel ideaal!

  4.   
    MikeGevers's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Beetje verwarrende tekst… De definitieve firmware wordt vandaag niet uitgerold, maar de Bèta-firmware van 5.0."

    Oeps, mijn fout. Ik dacht dat de beta al lang en breed begonnen was en dat dit de officiële release was. Aangepast! 🙂

  5.   
    CHILLOZZ's avatar

    JOUK€ schreef, "Die pop up notificaties uitschakelen is wel ideaal! "

    idd, Maar kon dit niet al ??

    Heb dat geluid iig wel uitgezet. En meldingen voor chat invites ook… Altijd leuk als je van die gasten hebt die non stop met invites beginnen te gooien… joh als ik in party wil meld ik me wel joh..
    Vandaar die meldingen uitgezet.. heb je dr geen last meer van..

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik hoop dat ze nu ook eigenlijk de feature gaan ontwikkelen dat je via Twitch picture in picture kan streamen met de VR apparaat. Dus de gameplay én de reactie van de speler zelf met de VR headset op.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Is dit alles voor een major update, nou dan vind ik hem wel tegen vallen.