Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Lootcrates zijn te vaak pay-to-win? | Hot Koffie Show

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van de Hot Koffie Show, waarin we discussieren over verschillende stellingen. Deze week schuiven Marcel en Peter aan en zij maken zich druk over loot crates in games. Maken die het voor ontwikkelaars niet heel makkelijk om een pay-to-win-systeem te maken?

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Zolang ze alleen maar cosmetisch zijn heb ik er verder geen problemen mee…

  Al heb ik wel ergens een beetje het gevoel dat ze dus spullen die gewoon bij het spel horen extra achterwegen laten zodat mensen er voor gaan betalen.. En dat is wel slecht..

  Maar de game industrie heeft dit nu eenmaal ontdekt.. En geloof me. Dit zal nu nooooooit meer eruit gaan… Want hey het is eigenlijk gewoon voor hun gratis geld binnen harken.
  Het hoort bij de game dus geef het ook gewoon. Daar is in principe al voor betaald bij aanschaf game.

  En de YT’ ers hebben het eigenlijjjk alleen maar erger gemaakt. want lekker massaal video’s maken [En met name ENORM HARD SCHREEUWEN want dat helpt schijnbaar..]

  Dit is een onderwerp daar kun je uren/dagen over discusieren.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik vind het zelf een slechte zaak. Zodra het echt pay-to-win is heb ik eigenlijk al minder interesse in een spel. Al denk ik dat je er in sommige gevallen wel wat skills voor nodig hebt. Geef mij een FIFA team met Messi en Ronaldo en ik kan je verzekeren dat ik nog niet win aangezien ik er nooit wat van bak met die games.

  Maar krijg je games waar je bijv. met kaarten tegen elkaar speelt en je wordt ingemaakt omdat je zelf standaard kaarten hebt en je tegenstanders alle goede hebben gekocht dan komen er niet eens meer skills bij kijken en is er gewoon niks meer aan.

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Ik denk heel eerlijk gezegd dat de reactie van die Youtuber gefaked is, want dat levert natuurlijk bakken met views op!

 4.   
  Thomsnov's avatar

  Jongens laten we nou even realistisch zijn het leven is ook pay-to-win. Als je een snelle auto wil kost dat meer geld. Dus snap ik het systeem wel ( vanuit game developers oogpunt), maar voor ons gamers,die meestal niet veel geld hebben, is dit een dolkstoot in de rug.

 5.   
  mattioza's avatar

  De lootcrates zijn uiteraard een slechte zaak, maar ja bepaalde uitgevers hebben er geld in gezien natuurlijk. Anderzijds kan je ook gewoon zeggen, die bepaalde games niet meer kopen, dan stoppen ze er vanzelf wel mee.

 6.   
  gamerfriend01's avatar

  Ik denk dan aan COD BO3 daar zitten al meer dlc weapons in dan in de basic game echt schandalig!!!!!!!!

 7.   
  NietNickMeneer's avatar

  Zolang het cosmetisch is maakt het mij niet zo uit maar als je er beter wapens en dergelijke uit kan krijgen is het voor mij snel klaar want ik heb natuurlijk alle geluk van de wereld en pack nooit een nieuw wapen 🙂