Draadloze Razer Atheris is een ‘productieve’ muis met flinke batterijduur

Naast high-end gamen moet er soms ook gewoon subtiel gewerkt worden, aldus Razer. De nieuwe toevoeging aan hun tech-catalogus beaamt dat in ieder geval. De Razer Atheris is een (voor Razers doen) bijzonder subtiele en draadloze muis, die bovendien erg duurzaam werkt op tweetal AA-batterijen.

De gebruiksduur tijdens het continu spelen van games moet op de Razer Atheris een goede 350 uur bedragen. Volgens Razer zelf is dat de langste marathonloop voor productieve muizen tot dusver, zij het dan wel in de doelgroep die ook game-functies heeft.


Razers nieuwe en subtiele muis beschikt dan niet over de kenmerkende Chroma-lichten, maar bevat wel een stevige 7,200 DPI optische sensor. De bewegingen die daardoor geregistreerd worden, moeten lagvrij overgebracht worden over Dual 2.4 Ghz of Bluetooth LE verbinding.

Qua ontwerp lijkt de Atheris op een stompvormige versie van de eerder onthulde Razer Lancehead, evenals een (hybride) draadloze muis, zij het dan wél voorzien van RGB LED-jes en hogere specificaties.

De Razer Atheris gaat op de kop voor ‘slechts’ 59,99 euro, een prijscategorie die we bij Razer niet vaak zien. Sinds gisteren is de muis in verkoop getreden bij verschillende retailers, alsmede uiteraard de officiële Razer website.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren