Blizzard besluit: Battle.net blijft bestaan

Het wilde allesbehalve baten, Blizzards poging om Battle.net een andere naam te geven. De betrouwbare online gamedienst was al sinds 1996 gewoon ‘Battle.net’, totdat het bestuur laatst plots besloot over te stappen op een alternatief. Eerst nog eventjes ‘Blizzard Tech‘, later iets in de richting van de officiële ‘Blizzard App’. Maar nee, Battle.net blijft blijkbaar toch bestaan.

In een recente blogpost heeft Blizzard laten weten de gebeden van gamers gehoord te hebben. Gezien vrijwel iedere weldenkende gamer het vertikte om het iets anders dan gewoon ‘Battle.net’ te noemen, houdt de uitgever toch vast aan die benaming. Grotendeels dan, maar niet helemaal. Blizzard wil tegenwoordig duidelijk diens eigen stempel erop drukken, dus bleek de gulden middenweg ‘Blizzard Battle.net’. Duidelijk, doch trouw aan de originele glorie.


Het Battle.net-logo wordt samengevoegd met Blizzards embleem, en voortaan zal het in tekstvorm Blizzard Battle.net heten. Wees dus gerust, want ook in de volksmond (én hopelijk ook het systeemicoontje van de applicatie) blijft Battle.net dus ongeroerd.

Dat Blizzard kortstondig een alternatief overwoog, is niet geheel onverwachts. Met de komst van Destiny 2 zal immers ook de eerste non-Blizzard game op Battle.net verschijnen, al blijft dat schijnbaar een uitzondering. De overkoepelende uitgeverij Activision wil het platform in de toekomst wellicht verder uitbreiden, terwijl Blizzard mogelijk vast wil houden aan diens eigen waarden, en dus ook diens eigen merknaam.

  1.   
    JesseTheunZzz's avatar

    Ben benieuwd wat de toekomst zal brengen wat betreft de naam van Battle.net! We zullen zien.