Discord sluit server van altright.com en andere accounts omtrent Charlottesville

Ook de game-industrie komt in aanraking met de onrust in Charlottesville. Het Amerikaanse dorpje staat wegens rumoerige demonstraties van rechtsextremisten (en hun tegenbewegingen) nogal prominent in het nieuws, en nu lijkt ook onze gemoedelijke levensstijl daarmee te bemoeien. Discord, tegenwoordig een van de grootste gratis providers van chatservers en VoIP-functies, heeft laten weten onder meer de officiële server van altright.com in de ban te doen.

Naast de rechtsextremistische Discord-server, zijn er legio andere accounts die nauw verbonden aan de Charlottesville-onrust zijn, verbannen. Dit omdat Discords terms of service duidelijk verklaart dat het aanzetten tot en beramen van geweldpleging niet toegestaan is. Naar verluidt zou daar in veelvoud over gesproken zijn op de Discord-server van altright.com, alsmede door een handvol losse gebruikers.


Het bestuur van Discord gaf op Twitter aan niet gediend te zijn van haatspraak. De service is immer bedoeld om gamers en andere gebruikers te verbinden, niet het tegenovergestelde teweeg te brengen.

Discord is zelf niet actief op zoek naar servers en gebruikers die de regels overtreden of haat verspreiden, maar werd door gebruikers op de hoogte gesteld van de stand van zaken op (onder meer) de officiële altright-server. Dat bleek de uiteindelijk druppel.

Ben je zelf nog op zoek naar een iets warmere en gezelligere chatplek? Vergeet niet dat wij van GamersNET ook een knusse Discord-server onderhouden, vol met liefhebbende gamers en bezoekers. Zonder haatspraak of aanzetting tot geweld, dat beloven we.

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Zolang ze ook de discord servers van blm en antifa ook afsluiten.

  2.   
    Tom's avatar

    Ligt er natuurlijk volledig aan of daar daadwerkelijk geweld aangesticht wordt. Ik denk niet dat Discord zo maar servers sluit die ze niet aanstaan, er moet eerst duidelijk een breuk met de ToS zijn.