Xbox One Insider-programma open voor iedereen; test nieuwe updates als eerste

Het Xbox One Insider-programma is vanaf nu open voor iedereen, zo maakt Microsoft bekend. Met dit systeem kan je nieuwe systeemupdates als eerste testen, voordat ze daadwerkelijk worden uitgerold over de hele wereld. Daarbij hoopt Microsoft dat je ook actief feedback geeft naar aanleiding van updates, zodat ze verbeteringen kunnen blijven doorvoeren. Naast systeemupdates komen er ook updates voor apps en bepaalde games af en toe eerst uit via het Xbox One Insider-programma.

Een veelgehoorde, kritische noot is dat er bizar vaak een update wordt uitgebracht. Hierdoor moet je Xbox One bijna elke keer als je hem opstart weer een nieuwe update downloaden en installeren, met als gevolg dat je ongeduldig moet wachten tot je weer aan het gamen (of Netflixen) kunt.

Het Insider-programma heeft nu vier niveaus gekregen. In welk niveau je zit is afhankelijk van de tijd dat je deelneemt aan het programma en de hoeveelheid feedback die je hebt gegeven. Actieve deelnemers worden op deze manier wat meer beloond met de meest uitgebreide updates om te testen. Nieuwkomers belanden eerst in de zogeheten Omega-groep. Deze groep ontvangt vooral iets kleinere updates.

Een hoger niveau betekent ook dat je meer en grotere updates per maand zult ontvangen. In de Omega-groep gaat het om ongeveer één tot maximaal acht updates per maand. De Bèta-groep ontvangt echter al 8-15 updates en de hoogste Alpha-groep mag rekenen op 15 tot 20 updates per maand. Er wordt uitgegaan van gemiddeld zo’n 4GB aan data per update, dus daarmee kan je aardig wat tijd aan het downloaden zijn.

In elk geval is het goed nieuws voor iedereen die graag actief wil meehelpen met het testen van nieuwe features en updates.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik wacht wel totdat de updates klaar zijn 🙄

 2.   
  tijn80's avatar

  Zo’n bèta is leuk, maar vaak staat er ook in de kleine lettertjes dat de fabrikant niet verantwoordelijk is aan schade aan je console door bèta-software. Bij Playstation is dit in ieder geval wel zo.

  Ik hou het dus wel bij de standaardupdates