Ongebruikte missiemodus ontdekt in Mario Kart Wii

Tot op de dag van vandaag mag Mario Kart DS zich het enige deel van de Mario Kart-serie noemen die een Mission Mode bevat. Een dergelijke modus was echter ook in overweging genomen bij de ontwikkeling van Mario Kart Wii, zo blijkt nu. Een YouTuber die de naam MrBean35000vr draagt, heeft de data van dat spel doorgespit en heeft daarbij incomplete content gevonden van een Mission Mode.

Door wat technische handigheid van MrBean35000vr kunnen we zien hoe de Mission Mode er uit had moeten zien. Zo zouden er bijvoorbeeld tegenstanders moeten worden uitgeschakeld, voorwerpdoosjes moeten worden opgepikt of wheelies moeten worden gemaakt. Waarom Nintendo heeft besloten de modus niet verder te ontwikkelen, noch in een andere Mario Kart-game te implementeren, is onduidelijk.

In onderstaande video hoor je MrBean35000vr praten over zijn ontdekking en kun je zien hoe de Mission Mode voor Mario Kart Wii er ongeveer uit had moeten zien.

  1.   
    tranceguy's avatar

    interessant

  2.   
    fantasyfreak's avatar

    Leuk dat ze zoiets nu nog ontdekken al vraag je je af waarom je nu als er al 2 nieuwe generaties zijn nog zo’n hele game gaat uitpluizen 😛