Middle-Earth: Shadow of War krijgt microtransacties; niet always-online, aldus Monolith

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat Middle-Earth: Shadow of War microtransacties zal kennen in de vorm van onder meer Loot Boxes en het vrijspelen van Orc-volgers. Deze dingen kunnen gekocht worden met in-game geld, maar ook met echt geld via de Market.

Voor de Market is uiteraard een internetverbinding vereist, waardoor veel mensen bang waren dat Shadow of War always-online-functionaliteit zou hebben. Ontwikkelaar Monolith stelt ons nu echter gerust: alleen de online functies van de game vereisen een verbinding met het internet. De rest van het spel kan gewoon offline worden gespeeld.

At the moment, you can play offline. And anything [that’s] an online feature will require online.
Vooral het ‘at the moment’ zorgt er echter voor dat mensen zich nog steeds zorgen maken. Het zou immers logisch zijn om gamers te verplichten om altijd online te zijn als er microtransacties in het spel zijn, aangezien hackers anders met in-game valuta’s kunnen knoeien. Het lijkt erop dat Monolith voorlopig geen definitieve antwoorden wil geven rondom microtransacties en eventuele always-online-functies.

Middle-Earth: Shadow of War komt uit op 10 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Drazo's avatar

    Waarom micro transaction in een singleplayer game stoppen, Net als bij Deus Ex MD , ik kan net zo goed een cheat engine installeren en zelf exp geven ipv exp kopen.

  2.   
    Arcturion's avatar

    Ik wacht wel tot volgende jaar, dan zal die wel complete edition voor rond de €5 of €10. Zoals met de 1e deel.