Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

De games die ons bloed het heetst deden koken… | Goeie Frag

We kunnen er niet langer omheen; ook onze schaamtevolle woedeaanvallen moeten ooit behandeld worden. Via ons YouTube-kanaal stelde ‘Schildpadpiraat’ de wel erg Goeie Frag, “Wat is julle grootste rage-game?”. In andere woorden; welke titels leverden ons het heetst kokend bloed op. En daar hebben we zeker wel een anekdote of twee van liggen…

Heb je zelf ook een gruwelijk irritante game om aan te dragen? Of zit je wellicht nog met een prangende vraag voor de redactie? Schroom niet mee te praten of vragen te stellen met een reactie hieronder!

  1.   
    Mark89NL's avatar

    Waar ik echt op heb geraged was voornamelijk Overwatch en de nieuwe Crash Bandicoot bij de eerste heeft de controller ook het hele huis gezien

  2.   
    fantasyfreak's avatar

    Ik sta er van te kijken dat Mario Kart niet voorbij is gekomen. 馃槢 Ik speel iedere avond voor het slapen gaan nog een paar online rondes, maar soms is het gewoon z贸 frustrerend met die items. Rij je bijna de hele race (of juist eindelijk na veel moeite) vooraan en dan vlak voor de finish krijg je een blue shell of een paar rode achter elkaar op je afgevuurd waardoor je uiteindelijk weer heel wat plaatsen verliest en alsnog met minpunten eindigt. Soms zet ik de console dan ook wel heel snel uit en ga maar gewoon slapen voordat ik echt de neiging ga krijgen om er mee te gooien :’)

  3.   
    Novel's avatar

    Mijn rage ontstaat in Rainbow six siege en Ark 馃檪

  4.   
    CHILLOZZ's avatar

    fantasyfreak schreef, "Ik sta er van te kijken dat Mario Kart niet voorbij is gekomen. 馃槢 Ik speel iedere avond voor het slapen gaan nog een paar online rondes, maar soms is het gewoon z贸 frustrerend met die items. Rij je bijna de hele race (of juist eindelijk na veel moeite) vooraan en dan vlak voor de finish krijg je een blue shell of een paar rode achter elkaar op je afgevuurd waardoor je uiteindelijk weer heel wat plaatsen verliest en alsnog met minpunten eindigt. Soms zet ik de console dan ook wel heel snel uit en ga maar gewoon slapen voordat ik echt de neiging ga krijgen om er mee te gooien :’) "

    en naar die rage/bijna rage slaap jij dan lekker ??

    Ik weet niet maar als ik een ”echte” rage moment heb, Nou dan kan ik zeker t komende uur niet slapen…

  5.   
    mattioza's avatar

    Moesten er meer mensen zoals Tom zijn, de online gamewereld zou een stuk prettiger zijn. Hij maakt wat rare geluidjes, mompelt wat en gaat gewoon door. 馃槢

  6.   
    DB Ries's avatar

    Hahaha voor mij elke game. Ik ben gewoon zo’n slechte gamer. Ik kan slecht rijden, slecht schieten, waardeloze reflexen. Om het maar niet te hebben over vliegen. Ik speel alles op easy.

  7.   
    fantasyfreak's avatar

    CHILLOZZ schreef, "

    ”fantasyfreak” schreef, "Ik sta er van te kijken dat Mario Kart niet voorbij is gekomen. 馃槢 Ik speel iedere avond voor het slapen gaan nog een paar online rondes, maar soms is het gewoon z贸 frustrerend met die items. Rij je bijna de hele race (of juist eindelijk na veel moeite) vooraan en dan vlak voor de finish krijg je een blue shell of een paar rode achter elkaar op je afgevuurd waardoor je uiteindelijk weer heel wat plaatsen verliest en alsnog met minpunten eindigt. Soms zet ik de console dan ook wel heel snel uit en ga maar gewoon slapen voordat ik echt de neiging ga krijgen om er mee te gooien :’) "

    en naar die rage/bijna rage slaap jij dan lekker ??
    Ik weet niet maar als ik een ”echte” rage moment heb, Nou dan kan ik zeker t komende uur niet slapen…"

    Jawel hoor 馃槢 Meestal als ik speel is dat nog rond 2 uur ‘s-nachts dus zodra ik mijn ogen sluit ben ik ook zo weg :’)

  8.   
    mmx's avatar

    Ik heb dat met elke game die mij aanstaat 馃檪 Je moet er van genieten toch 馃檪

  9.   
    MikeGevers's avatar

    Aangezien IRL op Twitch tegenwoordig als game geldt, zou ik het echte leven willen aandragen als game waarin ik het meeste rage. Echt, mensen kunnen mij z贸 boos maken dat ik ze een controller voor hun harses wil geven.

    Maar als we het over daadwerkelijke games hebben, ga ik voor Guild Wars 2 en dan voornamelijk de Jumping Puzzles. Het springen in Guild Wars 2 werkt niet echt optimaal, dus gecombineerd met die klotencamera ben ik bij Jumping Puzzles regelmatig naar mijn dood gevallen door die kutbesturing. En meestal ben ik niet heel erg gevoelig voor razernij tijdens het gamen, omdat ik meestal wel inzie dat het mijn eigen domme fout was. Maar als ik eenmaal twaalf keer naar beneden val op hetzelfde stuk van een Jumping Puzzle omdat de besturing niet meewerkt, dan wil daar nog wel eens verandering in komen.

  10.   
    JustB's avatar

    Bij mij vooral veel bij FIFA ….altijd in de laatste moment een doelpunt tegen…

  11.   
    tranceguy's avatar

    Laatst was toch ook al exact dezelfde fraq aan de orde gekomen? Gaan we hier ook al herhalen in de zomer? 馃槢 Dacht dat dat alleen op tv was… 馃榾

  12.   
    Tom's avatar

    tranceguy schreef, "Laatst was toch ook al exact dezelfde fraq aan de orde gekomen? Gaan we hier ook al herhalen in de zomer? 馃槢 Dacht dat dat alleen op tv was… :D"

    Volgens mij bedoel je dan de haat/liefde-verhouding met games. Dat is in ieder geval hetgeen wat er het dichtst bijkomt tot dusver. Die is echter ook alweer van begin dit jaar en persoonlijk vind ik dat ook absoluut niet dezelfde lading dekken als games die regelrechte woede opwekken.

  13.   
    NoobAssPlayer's avatar

    De eerste God of War. Ik wist dat dit een frustrerende game is dus maakte ik het mezelf niet te moeilijk en speelde ik gewoon op normal. Echter was er een stukje waarbij je een roterende pilaar met spikes moest beklimmen. Als je de spike aanraakte (hoe zachtjes ook, of aan de zijkant, het maakte niet uit) flikkerde je naar beneden. Daarnaast duurde het ontzettend lang voordat je eindelijk boven was. Niet met de controller gegooid en gewoon verstandig de Playstation uitgedrukt. De volgende dag beklom ik die paal zoals mijn ex ook graag palen beklom en was ik met een wip boven. Het moraal van dit veel te lange verhaal: blijf rustig, zet gewoon dat ding uit en probeer het morgen weer!

  14.   
    kiesmaarwa's avatar

    Socom 2, Catherine, Ninja Gaiden & games met veel te weinig checkpoints die er dan helemaal aan het eind van een level zo’n achterlijk moeilijk stuk in gooien.