Spotify lijkt nu toch ook onderweg naar Xbox One

Hoewel PlayStation 3 en PlayStation 4 al sinds 2015 gebruik kunnen maken van Spotify op hun consoles, bleef de muziekdienst voor lange tijd uit op andere consoles. Een exclusieve deal tussen Sony en Spotify zou dit bepaald hebben, al werd nooit gecommuniceerd dat de applicatie in de toekomst PlayStation-exclusief zou blijven. En de tijd voor Spotify op Xbox One lijkt nu nabij te komen…

Op de Xbox One subreddit heeft Reddit-gebruiker Geralt_De_Rivia laten weten Larry ‘Major Nelson’ Hryb van Xbox gespot te hebben met een Spotify-applicatie. Major Nelson geldt niet alleen als het gezicht van Microsofts platform, maar wordt vaak genoeg betrokken met vroegtijdige toegang tot nieuwe Xbox-titels en software.

Een bijgesloten foto van Major Nelsons activiteit is het weinig betwistbare bewijs, maar de vraag is nu vooral hoe en wanneer Spotify daadwerkelijk uitrolt voor de doorsnee sterveling op het platform.


Kort daarna werd ook een nieuwe pagina op het trainingsportaal van Microsoft Retail gevonden. Hierin lijkt intern gecommuniceerd te worden dat Spotify wel degelijk naar Windows 10 en het Xbox-platform zal trekken.

Mocht de retailpagina daadwerkelijk voorlopen op de daadwerkelijk onthulling, dan geldt dat komende week een officiële aankondiging over Spotify op Microsofts diensten volgt…


Zowel Hryb als Microsoft zelf lijken de lippen voorlopig nog stevig op elkaar te houden, maar uiteraard zou het niet bijzonder gek zijn als de populaire streamingdienst van muziek ook richting het Xbox-console trekt. Spotify blijft immers door de wijdverspreide beschikbaarheid een veelgebruikt muziekplatform, en daar zegt weinig consument nee tegen.

Op Sony’s platform bleek de service in mum van tijd al populairder dan het huiseigen ‘Music Unlimited’. Mocht de uitbreiding richting de groene console doorgaan, dan gaat waarschijnlijk hetzelfde op voor de Xbox One en de daar aanwezige ‘Groove Music’ applicatie van Microsoft zelf.

Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een muzikaal staartje. GamersNET houdt je dezer dagen op de hoogte van alle eventuele aankondigingen over Spotify op Xbox One…

 1.   
  Mike2165's avatar

  niet verkeerd als die dan ook nog als background app te draaien is is het helemaal mooi

 2.   
  Tom's avatar

  Ik ben vooral benieuwd of ze Spotify dezelfde behandelingen kunnen geven als ze ooit deden met Groove Music. Vond persoonlijk het zelf beheren van een radiostation in Forza Horizon 3 erg prettig, dat mogen ze van mijn part ook terugbrengen voor Spotify.

 3.   
  Jerry97's avatar

  eindelijk. ik vond het altijd erg jammer dat je op de xbox alleen groove had. Ik gebruikte groove dan ook nooit.

 4.   
  tijn80's avatar

  Zal eens tijd worden