Gamersnet.nl

Ook PlayerUnknown’s Battlegrounds krijgt microtransacties

Het is misschien wel de grootste ergernis van die-hard gamers: microtransacties. Waar je vroeger bloed, zweet, tranen en kapotte controllers stopte in het behalen van toffe skins, worden deze tegenwoordig gewoon gekocht via microtransacties. Het is dan ook niet gek dat er een werkelijke hetze ontstond tegen Bluehole toen werd aangekondigd dat ook PlayerUnknown’s Battleground’s van de betaalde skins wordt voorzien.

In het nieuwe systeem worden de kratten gewoon gekocht zoals je gewend bent. Je koopt ze met in-game valuta, en opent ze. Althans, de eerste twee kratten. De derde dient ook gekocht te worden, met heeft een extra sleutel van 2,50 dollar nodig om daadwerkelijk geopend te kunnen worden.

Spelers reageerden furieus op het nieuws, en stellen dat het onacceptabel is dat een game in Early Access een dergelijk systeem met microtransacties implementeert. PlayerUnknown himself, Brendan Greene, laat in een reactie weten dat het systeem toch echt getest moet worden voordat de volledige versie van de game uitkomt:

The idea of testing, prior to full implementation, is at the heart of adding every new game feature in our game, and this includes the crate-and-key system which we believe will serve as the foundation of a healthy economy after launch. This is an economy that would and should benefit all players–both who are willing to pay and who are not willing to pay for vanity items. It is important that all our players are able to enjoy the various items that will be provided for customization, and it is even more crucial that we have a stable self-sustaining economy that maintains the value of the items you have purchased or gained.
Greene blijft benadrukken dat het systeem compleet optioneel is, en spelers er niet aan mee hoeven te doen. Ook bestaan de kratten enkel en alleen uit cosmetische items, en hebben spelers die kratten kopen geen enkel voordeel over spelers die dat niet doen.

De eerste krattenreeks bevat items die komen uit Battle Royale, de iconische film waar PUBG op geïnspireerd is. De inkomsten van de kratten moeten bijdragen aan het eerste e-Sports toernooi van PUBG, dat later deze maand op GamesCom zal plaatsvinden.

[SCREENSHOTS]