Pokémon GO-evenement in Amstelveen uitgesteld naar de herfst

Pokémon GO heeft het zwaar dit jaar: het Pokémon GO Fest in Chicago ging behoorlijk mis vanwege te veel mobiele apparaten in een te klein gebied en ontwikkelaar Niantic wordt nu zelfs aangeklaagd vanwege deze problematiek. Nu blijkt dat ook het Safari Zone-evenement in onder andere Amstelveen hieronder lijdt.

Het event in Amstelveen zou op 12 augustus plaatsvinden, maar nu maakt Niantic bekend dat het is uitgesteld naar een nader te bepalen datum in de herfst. Het vangen van Pokémon die normaal niet in Europa te vinden zijn, moet dus nog even wachten. Wel maakt Niantic bekend dat er in bepaalde Europese steden voor een korte periode Pokémon te vangen zijn die normaal slechts zelden in Europa worden gevonden.

As a special surprise, we understand that some Pokémon that are rarely seen in Europe will be appearing soon in certain European cities for a brief time. Keep your eyes peeled!
Dat is natuurlijk een behoorlijk vage verwoording, maar waarschijnlijk gaat het niet om exclusieve Pokémon. Ook is het niet bekend om welke steden het gaat en hoe lang de zeldzame Pokémon zullen verschijnen. Wat ten slotte ook nog niet bekend is, is of Niantic vooraf aankondigt waar en wanneer de bijzondere wezens verschijnen.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Jammer maar goed ik had de regio exclusieve toch al, maar had wel zin in het event verder.
    Even afwachten dus nu maar volgende week wel weer Moltres, dus dan kan iedereen weer los gaan om die te vangen.