Tiamat 7.1 V2 is Razers nieuwste headset; bevat 10 audio drivers

Nu de term 7.1 in de headsetwereld geannexeerd lijkt geworden door ‘virtueel surround’, zou je haast niet meer verwachten dat er ook koptelefoons geproduceerd worden met daadwerkelijk meer dan twee ingebouwde speakers. ROCCAT deed het echter al eens in het verleden, en ook Razer bracht ooit eenzelfde 7.1-concept op de markt: de Razer Tiamat. En die krijgt nu een vervolg…

Het is namelijk tijd voor een zogenaamde tweede editie op dat high-end model van weleer, zoals tegenwoordig wel meer Razer-producten een V2-editie toegeschoven kregen. Denk aan de Kraken V2 headset of het BlackWidow V2 toetsenbord. Bereid je voor op de Razer Tiamat 7.1 V2; een koptelefoon met vijf audio drivers voor elk oor, zodat het geluid je daadwerkelijk lijkt te omsingelen.

Elke earcup is uitgerust met een speaker van respectievelijk voor-, zij- en achterkant, een centrale driver en dan nog een losse subwoofer voor de lagere frequenties. Tien drivers in totaal dus. Dat vergt een USB-kabel voor energie, alsmede vier audio-jacks om het surround sound door te sturen naar de headset.

Daarbij wordt de Tiamat 7.1 V2 ook geleverd met een ‘eigen audio control unit’ om alles fatsoenlijk aan te sluiten en uiteraard af te kunnen stellen.


Saillant detail is daarbij dat de oordoppen ook voorzien zijn van Razers kenmerkende Chroma-verlichting, die ín de drivers lijkt te zitten. Deze kan ofwel uitgedragen worden, of afgedekt voor een wat subtielere game-sessie.

De nieuwe Razer Tiamat 7.1 V2 is nu wereldwijd verkrijgbaar voor 239,99 euro. Is dat je te veel, of heb je het überhaupt niet zo op surround-geluid, dan biedt de Razer Tiamat 2.2 V2 (twee speakers, twee subwoofers) een iets betaalbaardere optie à 139,99 euro.

Meer weten of zien van de nieuwe lijn headsets van Razer? Check de officiële Razer website voor alle informatie.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het klinkt allemaal goed op papier maar ben benieuwd naar de kwaliteit van het geluid. Waar ik me aan zou storen zijn de meerdere kabels die je moet gebruiken. Helaas bestaat er geen ander alternatief, coax en optische kabels zijn te gevoelig om als flexibele kabel te functioneren.

    Draadloos zou een optie zijn maar dan heb je wel een flinke batterij nodig om alle 10 drivers aan te sturen voor een aantal x uren.

    Ik heb de Sony MDR-1000x gekocht, die gebruik ik voor multi-media en gaming. Het is een stereo headset maar wel met zéér goede geluidskwaliteit. Deze headset ondersteund hoge tonen tot wel 60.000 hertz. Nou zullen veel mensen gaan schreeuwen dat het gehoor tot 22.000 hertz kan waarnemen. Dat klopt helemaal, maar het geeft wel een meer dynamischer geluid op tonen onder de 22.000 hertz.

    Deze techniek wordt ook gebruikt in studio’s.

    Enige nadeel, niet alles ondersteund high res audio.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Kwaliteit is altijd minder bij veel kleine drivers in plaats van twee grote. Ik vind het jammer dat dit soort headsets weer de kop op steken en goedgelovige gamers extra laten betalen voor die onzin.

    Ik heb het hier al heel vaak gezegd, maar kan beter verwijzen naar dit artikel voor iedereen die denkt dat je voor driedimensionaal geluid meer dan twee drivers nodig hebt.

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Weet je wat we nou echt nodig hebben in een headset? FUCKING CHROMA VERLICHTING!! WOOO!!!