Legendarische vogels slechts tijdelijk te vangen in Pokémon GO

Een week geleden werd aangekondigd dat de Legendary Pokémon eindelijk naar Pokémon GO zouden komen. Tijdens Pokémon GO Fest in Chicago bleek dat het ging om Lugia, waarbij Articuno ook werd vrijgegeven omdat Team Mystic het meeste had bijgedragen aan de uitdagingen tijdens het evenement. Die laatste Pokémon blijkt nu slechts tijdelijk verkrijgbaar. Ontwikkelaar Niantic heeft namelijk aangekondigd dat Articuno slechts tot 31 juli als Raid Boss optreedt.

Na die datum wordt de legendarische vogel uit de eerste Pokémon-generatie vervangen door Moltres, omdat Team Valor de tweede plek verkreeg op Pokémon GO Fest. Moltres zal te vangen zijn tussen 31 juli en 7 augustus, waarna het stokje wordt overgedragen aan Zapdos, de vertegenwoordigende vogel van Team Instinct. Deze legendarische Pokémon zal te vangen zijn tussen 7 augustus en 14 augustus.

Dat wil zeggen: de legendarische Pokémon die tijdens het Safari Zone-evenement in Amstelveen volgens deze regels te vangen is, is Zapdos. Echter, wellicht dat voor dit evenement een uitzondering wordt gemaakt. De tijd zal het leren.

Verder laat Niantic weten dat het, ondanks de problemen waardoor Pokémon GO Fest in Chicago werd geplaagd, hoopt om evenementen te blijven houden over de hele wereld. In Niantics vorige game Ingress werden ook zulke evenementen gehouden, waarbij ook problemen ontstonden. Maar ook die werden overwonnen, dus heeft Niantic er alle vertrouwen in dat Pokémon GO-evenementen in de toekomst succesvol zullen zijn.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik heb ze gelukkig gister avond alle 2 kunnen vangen, dus nu op na de volgende vogel :).