Welke amiibo compatibel zijn met Metroid: Samus Returns en wat ze doen

Nintendo heeft op zijn Japanse website bekendgemaakt welke amiibo een functionaliteit vervullen in Metroid: Samus Returns en wat deze spelers zal geven. In totaal zijn vier van de beeldjes compatibel met de game, twee ervan afkomstig van de Super Smash Bros.-lijn en twee specifiek gemaakt voor de nieuwe Metroid-game. Elk figuur speelt twee zaken vrij: van eentje kun je direct profiteren, voor de andere functie dien je eerst het spel uit te spelen.


De standaard Samus amiibo, die we kennen van Super Smash Bros. zal je eenmalig een Missile Reserve Tank geven als je door je raketten heen bent. Zodra je de game uitspeelt, wordt concept art toegevoegd aan de in-game galerij.

De Zero Suit Samus amiibo, eveneens afkomstig uit Super Smash Bros., biedt je eenmalig een Energy Reserve Tank zodra je levensbalk volledig leeg is gelopen. Heb je het spel uitgespeeld? Dan krijg je met de amiibo toegang tot de geluiden van Samus Returns middels een Sound Test.


De Samus amiibo die specifiek voor Metroid: Samus Returns is ontworpen, biedt je een Aeon Reserve Tank als je Aeon leeg is gelopen. Uitspelen biedt je toegang tot artwork van Metroid II in de Gallery.

Tot slot biedt de Metroid amiibo eigenlijk het meeste. Deze kan de game namelijk makkelijker maken door de dichtsbijzijnde Metroid op de kaart aan te geven. Zodra je het spel echter hebt uitgespeeld, kun je genieten van de Fusion-moeilijkheidsgraad. Hierin speel je de Fusion Suit van Metroid Fusion vrij en wordt het spel een tandje moeilijker gemaakt. Een Hard Mode, zo je wilt.

Metroid: Samus Returns zal 15 september verschijnen op de Nintendo 3DS, net als de amiibo die speciaal voor Samus Returns worden uitgebracht. De amiibo van Super Smash Bros. kun je, mits je ze nog kunt vinden, al/nog in de winkelschappen aantreffen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren