Legendary Pokémon officieel aangekondigd voor Pokémon GO

We wisten al een tijdje dat de Legendary Pokémon deze zomer naar Pokémon GO zouden komen en het APK-bestand van de nieuwste update wees al op een aankomende release, maar nu maakt The Pokémon Company dan eindelijk bekend hoe de vork in de steel zit. De eerste legendarische Pokémon zal beschikbaar zijn op Pokémon GO Fest, een evenement dat zaterdag plaatsvindt in Chicago.

Als de aanwezigen daar genoeg Pokémon weten te vangen, zal er een speciale Raid plaatsvinden, waarbij alle deelnemers het tegen een legendarische Pokémon moeten opnemen. Als ze hem weten te verslaan, zal die Pokémon vanaf 23 juli ook als Raid Boss verschijnen in de rest van de wereld. Opvallend is dat het nog niet bekend is gemaakt om welke legendarische Pokémon het gaat, maar het lijkt er wel op dat het slechts één legendarische Pokémon betreft.

Legendarische Pokémon kunnen op dezelfde manier gebruikt worden als reguliere Pokémon, met één uitzondering: je kunt ze niet in een Gym plaatsen. In de metagame fungeren de Legendaries dus puur aanvallend.

Hoewel we vanaf dit weekend dus slechts één legendarische Pokémon krijgen te zien, zegt The Pokémon Company wel dat de rest van de mythische wezens verspreid over het jaar zullen worden vrijgegeven. Welke Legendary Pokémon hopen jullie te kunnen vangen? Wij zijn één en al oor…

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Dus iedereen die dan die raid wint krijgt de Pokemon? Speciaal is hij dan niet echt imo…

 2.   
  Leukste's avatar

  Vroeger Waren ze nog special.

 3.   
  Ryan2000's avatar

  Nice! Kan ik misschien gen 1 compleet maken!