Blizzard stopt in oktober met ondersteuning Windows XP en Vista

Eerder dit jaar heeft Blizzard aangekondigd te stoppen met het ondersteunen van zijn games in de besturingssystemen Windows XP en Windows Vista. Een exacte datum werd toen niet vrijgegeven, maar nu is naar buiten gebracht dat de ondersteuning in oktober officieel stopt.

Deze verandering betekent dat het binnenkort niet meer mogelijk is om World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone en Heroes of the Storm op een systeem dat draait op Windows XP of Vista.

Hoewel dit voor een kleine groep spelers een teleurstelling is, mogen we blij zijn dat Blizzard de besturingssystemen nog zo lang heeft ondersteund. Microsoft zelf is al in 2009 gestopt met de support voor Windows XP en in 2012 voor Windows Vista.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ik weet niet waar je die datums vandaan hebt, maar XP werd tot 2014 ondersteund door Microsoft en Vista tot april dit jaar.

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Ik weet niet waar je die datums vandaan hebt, maar XP werd tot 2014 ondersteund door Microsoft en Vista tot april dit jaar. "

  Ik weet niet de exacte datums maar het ligt eraan welke support je bedoelt. Gaat het over nieuwe service pack, nieuwe functies of heb je het over beveiligingsupdates?

  Voorzover ik weet blijft de support van beveiligingsupdates nog het langste doorlopen. Het kan zijn dat Windows XP geen nieuwe service pack of functies meer ontvangt sinds 2009 en geen beveiligingupdates meer sinds 2014.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Ik weet niet waar je die datums vandaan hebt, maar XP werd tot 2014 ondersteund door Microsoft en Vista tot april dit jaar. "

  Die data komen uit de officiële post van Blizzard 🙂

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  MikeGeversNET schreef, "

  ”Patriotic Pepe” schreef, "Ik weet niet waar je die datums vandaan hebt, maar XP werd tot 2014 ondersteund door Microsoft en Vista tot april dit jaar. "

  Die data komen uit de officiële post van Blizzard :)"

  En is volledig misquote, “Has stopped Mainstream support”, waar de post hier zegt dat het alles support heeft laten vallen.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”MikeGeversNET” schreef, "[quote=”Patriotic Pepe”].."

  Die data komen uit de officiële post van Blizzard :)"

  En is volledig misquote, “Has stopped Mainstream support”, waar de post hier zegt dat het alles support heeft laten vallen.[/quote]
  Kwestie van definitie. Vanaf 2009 werden er alleen nog beveiligingsupdates uitgerold. (Gratis) technische ondersteuning, garanties en nieuwe functies waren niet meer aan de orde, dus om dit nu een “volledige misquote” te noemen, is overdreven.