Update Pokémon GO verschenen; APK-bestand wijst op release Legendary Pokémon

De zomer is begonnen en dat betekent dat Pokémon GO weer zijn best doet om spelers te trekken. In Chicago vindt dit weekend GO Fest plaats, het eerste live-evenement rondom het spel, waarbij ook de spelers in de rest van de wereld een rol spelen. Ook wordt er volgende maand Safari Zone-evenementen gehouden in onder meer Amstelveen. Niantic heeft nu een nieuwe update voor de app uitgebracht, vermoedelijk ter voorbereiding op deze gebeurtenissen. Er worden echter ook wat nieuwe features toegevoegd.

De officiële patch notes beschrijven die laatste categorie: je kunt nu zien met wat voor bal je een Pokémon hebt gevangen, de Photo Disc van een Gym spinnen na een Raid-gevecht en ook kun je nu Berries voeren aan je Pokémon die een Gym verdedigen, zonder dat je daadwerkelijk bij die Gym bent. Daarnaast repareeert de update de nodige bugs.

Maar zoals gebruikelijk wordt het installatiebestand van Android-update 0.69.0 door The Silph Road grondig doorgespit, op zoek naar aanwijzingen over wat de toekomst van Pokémon GO biedt. Deze keer hebben ze interessante informatie gevonden die Niantic niet heeft gedeeld.

Zo is er bijvoorbeeld een scanner aangetroffen voor QR-codes, die vermoedelijk dient om je aanwezigheid op de eerdergenoemde evenementen te bewijzen. Ook lijkt het erop dat er nu speciale PokéStops en Gyms kunnen worden aangemaakt voor deze events. Het is onduidelijk of die zich ook anders gedragen dan reguliere PokéStops en Gyms, want dat wordt bepaald door de servers van Niantic.

Maar de meest interessante vondst zijn toch wel de Legendary Pokémon, die deze zomer naar Pokémon GO moeten komen. In de gamecode zijn sterke aanwijzingen gevonden dat die binnenkort inderdaad hun opwachting maken: Pokémon hebben een nieuw attribuut genaamd IsLegendaryOrMythic en er is een waarschuwing voor het transferren van een legendarische Pokémon. Ook is er een foutmelding gevonden voor als je probeert een Legendary Pokémon in een Gym te plaatsen.

Het lijkt er dus op dat alles klaar is voor een release van de legendarische Pokémon. Het blijft natuurlijk gissen wanneer dit gebeurt, en of alle Legendaries in één keer worden vrijgegeven of niet. Eén ding kunnen we echter met zekerheid zeggen: Pokémon GO is nog lang niet dood.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren