Atari geeft eerste renders vrij van de nieuwe Ataribox miniconsole

Eerder al stijlvol geteased, maar nu dan toch van iets meer (prototype) ontwerp voorzien: de zogenaamde ‘Ataribox’. Deze miniconsole moet niet alleen vintage klassiekers van Atari en diens consoles draaien, maar is bovendien uitgerust om nieuwere doeleinden te vinden.


Het vrijgegeven ontwerp toont onder meer het strakke uiterlijk van de beoogde Ataribox, waarbij ook de interfaces worden vrijgegeven. Daarop valt direct een ethernetaansluiting te vinden voor mogelijke internetmogelijkheden, alsmede een microSD-sleuf voor opslag en meerdere USB-poorten.

Daarnaast valt ook het algehele design van de Ataribox op. In tegenstelling tot nu populaire retro-consoles als de NES Classic Mini is deze vooral strak vormgegeven, met subtiele referenties naar voorgaande klassiekers als de Atari 2600.

Al met al lijkt Atari’s miniconsole daarmee toch ietwat haaks te staan op Nintendo’s veelgevraagde en schattige heruitgaven. Mogelijk wil de Ataribox naast retro-spellen eenzelfde ervaring bieden als de NVIDIA SHIELD TV, die ook fungeert als stream-apparaat en Android console. Desalniettemin staat, naast het ontwerp, ook de specifieke insteek van de Ataribox nog niet vast.

Wat denk jij van Atari’s minuscule retro-console? Vormt dit mogelijk een verbetering ten opzichte van bijvoorbeeld de SNES Classic Mini van Nintendo, of klopt jouw nostalgische gamerhart hier niet harder van?

[SCREENSHOTS]

  1.   
    mmx's avatar

    Ik denk dat ze bij ATARI dezelfde successen als bij de snes mini en nes mini verwachten ,persoonlijk denk ik dat ze de boot missen met dit ding .

  2.   
    Kroelbeertje's avatar

    Ze hadden het met gamescom moeten doen tho, Op deze manier creëer je geen Hype watje juist zou willen lijkt mij.