Oude en nieuwe versies van RuneScape krijgen smartphone ports

Blast from the past! Welke gamer is in zijn of haar jeugd niet in aanraking gekomen met de populaire gratis MMORPG die we kennen als RuneScape? Goed nieuws voor hen die precies die gloriedagen opnieuw willen beleven, want binnenkort is er geen ontsnappen meer aan de game; deze winter lanceert namelijk de eerste smartphone-versie van het klassieke RuneScape. Uiteraard voor zowel Android en iOS.


Het originele online rollenspel zal als mobiele app verschijnen onder de naam ‘RuneScape Old School Mobile’, die als eerste beschikbaar wordt gesteld. Voor volgend jaar staat echter ook de vernieuwde en geüpdatete game in de planning. In de zomer van 2018 moet namelijk simpelweg ‘RuneScape Mobile’ lanceren, die bovendien cross-play werkt met de huidige versie van de MMORPG.

Veel heeft ontwikkelaar Jagex nog niet uit de doeken gedaan over de mobiele edities van RuneScape. Bewegend beeld of een indicatie van de graphics en prestaties blijven dan ook uit. Wel wordt beloofd dat de smartphone-versies volledig cross-platform speelbaar zijn, en dat de user interface vriendelijk wordt ingesteld voor kleinere touch-schermen.

Wie alvast zijn interesse wil tonen en inbegrepen wil worden met de initiële beta-tests van RuneScape (Old School) Mobile, kan zich registreren op de officiële website. Wie weet ben jij deze winter dan wel onderweg materialen aan het verzamelen om je in-game personage weer naar volle glorie verheffen..

 1.   
  Dennisduin's avatar

  Na jaren lang wachten, kom het eindelijk tevoorschijn

 2.   
  Tom's avatar

  inb4 grappen over Windows Phone en het niet krijgen van deze game.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Wat is een Windows Phone?

 4.   
  Flapjack's avatar

  wordt dit nog gespeeld? #throwback

 5.   
  Bram_M99's avatar

  De nostalgie is heerlijk, deze ga ik sowieso even uitproberen