Community manager van For Honor noemt dalende spelersaantallen ‘fake news’

Hoewel For Honor ten tijde van diens verschijning een explosief spelersaantal meemaakte, is de spelerbasis over de maanden wel enigszins gekrompen. Technische mankementen en te trage progressie bleken het middeleeuwse vechtspel uiteindelijk niet al te goed te doen, waardoor de hoeveelheid aanwezige gamers langzaamaan aan het spel ontglipte. Ontwikkelaar Ubisoft denkt daar echter anders over, in een recente live uitgezonden update beweert community manager Eric Pope dat het spelersaantal nog altijd bruisend is.

Pope gaat zelfs zo ver door grappend te vermelden dat de krimpende spelersbasis “fake news” is. Er zijn nog altijd duizenden gamers die For Honor spelen, al kunnen we er simpelweg niet omheen dat het interesse in de game gedaald is. Toch is de community manager nog immer overtuigd van een ferme hoeveelheid spelers.


Openbare Steam-statistieken tonen bijvoorbeeld veelal dat dagelijks nog maar duizend tot tweeduizend gamers For Honor opstarten. Toegegeven, de game is ook beschikbaar op Ubisofts eigen Uplay, maar vaak spreken Steam-resultaten al boekdelen over de potentiële pc-spelersbasis.

Uiteraard blijven duizenden spelers bijtijds doorvechten in For Honor, al helemaal gezien de spreiding over drie verschillende platformen, maar wellicht sprak Pope in de livestream iets te kort door de bocht. Een feitelijke daling in spelers wil natuurlijk niet zeggen dat het spel aan het eind van zijn Latijn is, maar het is lastig te beweren dat de afname in zijn totaliteit nepnieuws is.

Ondertussen worden nog altijd patches en updates uitgerold voor For Honor op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wij zijn dan ook benieuwd of jij nog altijd intensief aan het zwoegen en zwaardvechten bent in For Honor, of dat de online vechtervaring je inmiddels ook koud laat.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ubisoft is de CNN van de gameindustrie, niet te vertrouwen.

 2.   
  Tom's avatar

  “We’re going to build a paywall!”

 3.   
  Neolite's avatar

  Waarom zou zo’n man nou zoiets naïefs doen? Je weet dat je er op gepakt gaat worden en dat een aantal websites hier gretig over zullen berichten. Trumpiaanse praktijken in Canada, het waait blijkbaar over.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik denk dat mensen er vooral over zullen struikelen aangezien het moeilijk te ontkennen is dat spelers wegsijpelen. For Honor had nota bene een geslaagde marketingstrategie bij launch, waardoor een boel mensen richting de game kwamen. Lang niet iedereen is blijven hangen, dat zie je haast geen enkele game flikken.

  Om dan alles af te schuiven op ‘fake news’ is inderdaad wat naïef, maar tijdens een stream is het lastig een klep te zetten op je stroom van woorden. Zoiets kan eruit vliegen in een moment van (komisch bedoelde?) opwelling.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Liegen en/of grappen maken die totaal niet aanslaan. Klassieke Ubisoft praktijken. Als ze qua betrouwbaarheid de CNN zijn van de gameindustrie zijn, zijn ze qua humor ongeveer te vergelijken met Amy Schumer.

 6.   
  King of Heroes's avatar

  En mensen springen weer op de eerste kans om op Ubisoft te kakken.

  Note to self: grappen mogen niet meer gemaakt worden.

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  King of Heroes schreef, "En mensen springen weer op de eerste kans om op Ubisoft te kakken.
  Note to self: grappen mogen niet meer gemaakt worden."

  Grappen mogen altijd gemaakt worden. Net als opmerkingen als de grap totaal niet grappig is.