Major League Baseball vindt iets te veel gelijkenis in logo van Overwatch League

Het kan best gebeuren dat Blizzard en het Overwatch League-team in de clinch gaan raken met de Amerikaanse honkbalbond, Major League Baseball, beter bekend als MLB. Laatstgenoemde heeft namelijk bij de U.S. Patent and Trademark Office geklaagd over te grote overeenkomsten tussen het logo van de bond en de Overwatch eSports-banier.


Op 28 maart jongstleden is het logo van de Overwatch League ingeleverd bij de Trademark Office. De regels dicteren dat andere partijen gedurende dertig dagen de kans krijgen om zich uit te spreken over eventuele overeenkomsten of andere problemen. Op de allerlaatste dag van dat termijn heeft de MLB gevraagd om een verlenging van negentig dagen, om beter te onderzoeken of de gelijkenissen tussen beide logo’s schadelijk kunnen zijn voor de honkbalbond.

Volgende week eindigt die gehonoreerde bedenktijd, en de MLB moet nog steeds officieel een beslissing maken aan het Amerikaanse patentenbureau. Gaat dit aflopen met een sisser, of kan Blizzard straks op een ferme appeal rekenen van de octrooieninstantie? We gaan het zeer spoedig meemaken…

Wat denk jij? Lijken de twee logo’s echt te veel op elkaar, of maakt de Amerikaanse honkbalbond een olifant van een mug?

  1.   
    Tom's avatar

    Beetje kul, als je het mij vraagt. Als de MLB er echt zo veel problemen mee zouden hebben, dan hadden ze de Major League Gaming ook allang aangepakt. Ik geloof dat die partij er tegenwoordig alsmaar minder toe doet, maar hè: het logo is jarenlang in eenzelfde thema geweest als de MLB. Hoogstwaarschijnlijk met opzet ook.

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Erg creatief is het niet, maar het lijkt me makkelijk genoeg te onderscheiden van de logo’s van bijv. de MLB, MLG (kan het nog steeds niet serieus nemen) of de NBA.

  3.   
    Strange_Bretzel's avatar

    Bullshit.

  4.   
    Jarek's avatar

    Het is in ieder geval duidelijk waar Overwatch de inspiratie weg heeft.