Age of Empires viert twintigste verjaardag met livestream vanaf Gamescom

Maandag 21 augustus; nog even van ons verwijderd, maar nu al een heugelijke dag. De datum kenmerkt het twintigjarige bestaan van de Age of Empires-franchise, en dat is uiteraard iets om te vieren. Microsoft, nog altijd de uitgever van dienst, organiseert dan ook een unieke livestream om de verjaardag feestelijk in te wijden, direct vanaf Gamescom 2017.

De livestream gaat de Keulse game-beurs weliswaar vooraf met één dag, maar desalniettemin ziet Microsoft de festiviteiten ook als een goede aftrap van alle andere Gamescom-aanwezigheid. De heugelijke stream moet rond 21:00 ’s avonds de ether in knallen, helemaal in het teken van de strategische klassieker.

Wat we precies van de uitzending kunnen verwachten, doet Microsoft nog niet uit de doeken. Al ligt uiteraard een uitgebreide vertoning van Age of Empires: Definitive Edition in de lijn der verwachtingen. Die gerenoveerde game is sowieso ook uitgebreid aanwezig op het Duitse evenement, al moet er binnenkort ook een nieuwe beta-fase in werking trede voor de strategische remaster.

 1.   
  420blazeit's avatar

  Nice, hopelijk age of empires 4.

 2.   
  RemcoS81's avatar

  420blazeit schreef, "Nice, hopelijk age of empires 4."

  Je hebt de E3 gemist? Stelletje bedriegers…

 3.   
  Tom's avatar

  Ik denk dat ze voornamelijk gaan focussen op de Definitive Edition. Daarvan heeft Microsoft al gecommuniceerd ‘m te willen tonen op Gamescom.

  Al zou Age of Empires 4 wel aannemelijker kunnen worden als het animo voor de Definitive Edition verrassend blijkt. Maar we zullen ’t zien.

 4.   
  Neolite's avatar

  Het is en blijft een re-make van een game die overschaduwt is door Age of Empires II. Het is een leuk eerbetoon aan het begin van de franchise maar met het onbegrijpelijke opheffen van Ensemble Studios heeft Microsoft zichzelf en de fans wel ernstig tekort gedaan.