Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Consoles zijn te goedkoop om zich met pc te kunnen meten | Hot Koffie Show

Onze Daniël en Tom schuiven wederom aan voor de Hot Koffie Show, vol verhitte discussie over games. Met ditmaal wederom een interessante stelling over de markt der verschillende platformen. Is het namelijk niet zo dat consoles het onderspit delven tegenover de pc, juist door de klantvriendelijke en lage richtprijzen? Daan en Tom bespreken het voor je…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  pc te duur en beter… Ja het zou gek zijn als ze goedkoper en beter zouden zijn he 😉
  Buiten dat pc gamers roepen wel altijd beter te zijn. Maar ze rekenen niet mee dat ze … x update/upgrades hebben gedaan. Want hey het gaat om prestaties. kosten praten ze liever niet over want dan schamen ze zich vaak…

  ik vind 400/500 mooie prijs voor console.
  En NEE ik hoef geen 4K.
  Ik heb liever dat ze eens wat aan de laadtijden doen. [Hallo pleur dr eens STANDAARD een SSD in]

  Dat was bij voor mij bij ps4 toch wel een enorme tegenvaller. ik dacht: he he eindelijk eens snellere laadtijden. Nou dan kom je toch van een koude kermis thuis.
  4K IMO nu nog beetje gimic. hoeveel mensen hebben er al een 4K tv/monitor…
  Ik niet dus dan boeit t me niet.

  Snellere/kortere laadtijden dus en stabiele servers/service das meer waard dan 4K.

  tom. wacht eerst even xbox one X af voordat je meteen ps4pro gaat bashen. [ja natuurlijk is de X beter dan de pro hij komt ook later uit. Zou slechte zaak zijn als ze dan alsnog slechter presteerde]

  nieuwe stelling:
  micro transacties stijgen de pan uit!

 2.   
  3333/3333's avatar

  Beetje uitgeschoten met vignettering?

  Een pc zal altijd beter kunnen zijn dan een console, omdat je bij een pc zelf de limiet bepaalt/betaalt. PC gaming is niet per definitie duurder of beter. Laten we ook niet vergeten dat consolegamers meer geld kwijt zijn aan het kopen van games en live/ps plus. Bij een pc ligt het er maar net aan wat je eisen zijn. Dat is het mooie van pc gaming; opties.

 3.   
  Tom's avatar

  Volgens mij bash ik de PlayStation 4 Pro niet echt onnodig verder. Ik haal enkel (feitelijk) aan dat veel van de 4K-implementaties van de console niet écht 4K zijn.

  Als je een tweede lijn consoles maakt en beweert dat die presteert op een veel hoger level, moet je die belofte ook wel hard kunnen maken.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Wat mij betreft mogen ze zich in console-land meer richten op de framerate. 4K-televisies worden wel steeds vaker verkocht, maar resolutie is zo’n ding dat je steeds minder ziet als je verder van je scherm af zit, zoals bij consoles vaak het geval is. Dat, en zelfs op pc is echt pittige hardware (waarschijnlijk minimaal 800 euro, als je goeie deals kunt vinden) nodig om games met enigszins acceptabele framerates speelbaar te krijgen. Op een console voor 400 à 500 euro ga je dat simpelweg niet redden totdat de technologie wat verder gevorderd is, ook niet als je het argument meeneemt dat games op consoles maar op één set hardware hoeven te worden geoptimaliseerd.

  Maar ja, 4K verkoopt beter dan 60 fps, dus ik denk dat we het voorlopig moeten doen met nep-4K en 30 fps. Phil Spencer heeft immers gezegd: Why do you care about 60fps? 🙄

 5.   
  S3MM3R's avatar

  Leuke koffie show!

 6.   
  Novel's avatar

  LEUKE STELLING VOND HET EEN TOF FILMPJE

 7.   
  Flapjack's avatar

  nu we toch over prijzen aan het praten zijn hierbij een stelling: 60 euro is teveel voor een game.

 8.   
  darroox's avatar

  Ik heb een pc gebouwd van gebruikte onderdelen en ben in totaal 275 euro kwijt, met een redelijke videokaart op medium en 12 GB geheugen. Dus het kan ook goedkoop. 8)

 9.   
  Flapjack's avatar

  Tom schreef, "Volgens mij bash ik de PlayStation 4 Pro niet echt onnodig verder. Ik haal enkel (feitelijk) aan dat veel van de 4K-implementaties van de console niet écht 4K zijn.
  Als je een tweede lijn consoles maakt en beweert dat die presteert op een veel hoger level, moet je die belofte ook wel hard kunnen maken.
  "

  over 4k gesproken. true 4k is niet beschikbaar voor de consument ook al wordt daar mee geadverteerd het is feitelijk 2160p. ja er zullen wel toestellen beschikbaar zijn die true 4k zijn maar die zeer zeldzaam, true 4k wordt meer gebruik in het bedrijfsleven maar ook daar is dat nog zeldzaam, echt 4k is 4 x zo scherp als full hd, en het scherm moet daar ook dus een heel stuk groter voor zijn. ze adverteren met 4k omdat die tech er nu wel ontwikkeld is maar te duur om aan de consument aan te bieden en het lekkerder in de mond dan 2160p, het is dus puur een marketing dingetje, ja oke 2160p is nog steeds mooi maar het is geen 4k maar dus 2k.