Gamen met een wateropvlak als scherm? | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Vandaag de dag kijkt niemand meer op van een mooi 4K display of een 240Hz monitor. Nee, dat is allemaal al eens gedaan. Als je echt indruk wilt maken, dan bedenk je een écht innovatief scherm. Doe iets als de ingenieuze Mato Mato, die gewoon een interactieve monitor van water bouwt.


Het ‘scherm’ werkt met projecties, maar wordt tegelijkertijd aanraakgevoelig gemaakt aan de hand van een stukje handige technologie die erboven hangt. Terug van weggeweest: de dieptegevoelige Kinect-camera van de Xbox 360.

Aan de hand van de Kinect-sensor, een projector en een bak ondoorzichtig water wordt een compleet nieuwe manier van gamen ontworpen. Onderstaande video laat zien wat er zoal mogelijk is met een waterbeeldscherm en hoe dat allemaal in zijn werk gaat:


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!
  1.   
    Kamelot2's avatar

    Awsome haha