Nacon komt deze zomer met een tweede Revolution Pro Controller

De revolutie van de Spaanse randapparatuurfabrikant Nacon krijgt zowaar een vervolg. De zogenaamde Nacon Revolution Pro Controller werd eind vorig jaar met open armen ontvangen door de PlayStation 4-gemeenschap wereldwijd, waardoor het succesverhaal deze zomer opgevolgd mag worden door de Nacon Revolution Pro Controller 2.

Nacon heeft de configuratiesoftware versimpeld en verbeterd en maakt de controller nu ook volledig bruikbaar op Windows en Mac. Daarnaast is nu ook de linkerpook in enige mate naar wens te tweaken en kan de D-Pad wisselen tussen vier of acht mogelijke richtingen. Verder blijft de controller qua body en voorheen aanwezige mogelijkheden intact.


Zo keren de vier extra M-toetsen terug, alsmede de mogelijkheid om de controller in gewicht aan te doen passen. De veranderingen en verbeteringen blijken vooral intern aanwezig te zijn, terwijl de Xbox-achtige layout van het apparaat ongeroerd blijft.

De verzekerbare en unieke kabel is met dit vervolg wel in de ban gedaan. Nacon heeft nu gekozen voor een simpelere aansluiting, namelijk die van een USB-C interface. Dat resulteert in minder gepriegel bij het aansluiten van de gamepad, maar anderzijds schiet het wellicht sneller los.

Wij waren eind vorig jaar al bijzonder positief te spreken over de originele Nacon Revolution Pro, zoals ook in onderstaande aflevering van GamersNET Gear te zien was.

Sony gaf tot dusver slechts twee licenties uit voor ‘professionele’ PlayStation 4-controllers, waarvan Nacon er eentje op zich nam. Het concurrerende model bleek de Razer Raiju, die volgens de meeste gamers toch het onderspit bleek te delven. Razers gamepad bleek minder aanpasbaar, maar was wel een flinke tik duurder.

De Nacon Pro Revolution Controller 2 moet in de zomer van dit jaar verschijnen in onder meer Europa. Binnenkort volgt meer informatie over de beschikbaarheid en adviesprijs van de uitgebreide gamepad.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  beetje jammer dat ze dan toch aan die xbox layout blijven hangen..

  Waarom niet de thumbstick zo zoals het bij playstation normaal is..
  beetje jammer, Mja dan zal ik wel zo’n zeikerd zijn ofzo.

  aan alle xbox fanboys ga nu a.u.b. niet lopen zeggen dat die layout zoveel beter is. Als ze jullie controllers nu ineens de playstation layout geven zouden jullie ook gaan klagen toch?? het is gewoon een kwestie van wennen [Dat is met alles zo ook met die paddles, Maar als een console al JAREN dezelfde layout in grote lijnen het zelfde houden. behoud die lijn dan ook als externe maker.]
  Ik ben GROOT voorstander van externe bedrijven die hardware maken voor de consoles maar houdt dan iig wel de layout hetzelfde.

 2.   
  mmx's avatar

  Voor mij hoeft dit niet ik vermaak mij wel met de bijgeleverde controllers zowel PS4 als de Xdoos .

 3.   
  Zwezinni's avatar

  Ik heb zelf de Revolution Pro Controller maar eigenlijk vind ik het fijner om gewoon met de normale controller te spelen.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  Zwezinni schreef, "Ik heb zelf de Revolution Pro Controller maar eigenlijk vind ik het fijner om gewoon met de normale controller te spelen.
  "

  mag ik vragen waarom ??

  Nja ik heb ook 2 orginele PS4 controllers.
  Echter heb ik ze wel zelf anagepast. Heb bij 1 controller aluminium xbox one thumbsticks zitten.
  Op de andere zitten xbox one ELITE thumbsticks. En die zijn echt BAZIG fijn.. ik switch namelijk geregeld kwa lengte thumbsticks voornamelijk de rechter. En dat is met die elite thumbsticks echt ideaal. Makkelijk en snel switchen.
  Shooters rechter thumbstick langer. racer korter.

 5.   
  MaTriXX's avatar

  De draad is die om de controller op te laden of is het verplicht hem te gebruiken bedraad?.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  MaTriXX schreef, "De draad is die om de controller op te laden of is het verplicht hem te gebruiken bedraad?."

  Bij de eerste versie was hij VERPLICHT met draad te spelen. Simpelweg zonder werkt niet.
  [Ga er zo even vanuit dat dit nu hetzelfde is gebleven]
  Anders check even daans revieuw. van het eerste model dan dus 😉

  https://www.gamersnet.nl/reviews/nacon_revolution_pro_controller/
  ^^^^^^^^^Geschreven revieuw^^^^^^^^^^^^^^

  https://www.gamersnet.nl/movies/gamersnet_gear/nacon_revolution_pro_controller/
  ^^^^^^^^^^^^^Daan’s mening in GNGear [video] ^^^^^^^^^^^^^^