Pokémon GO inmiddels meer dan 750 miljoen keer gedownload, en meer cijfers

Als je denkt dat Pokémon GO geld oplevert, dan heb je het mis; de app levert onnoemelijk veel geld op. Het spel is inmiddels namelijk de 750 miljoen downloads gepasseerd – 752 miljoen om precies te zijn – en heeft 1,2 miljard dollar opgebracht.

Pokémon GO has racked up 752 million downloads since it launched last year. The smartphone app has also generated $1.2 billion in revenue so far – to put that in perspective, it generated $950 million in 2016 alone.
Vorig jaar was natuurlijk wel de meest succesvolle periode voor Pokémon GO, want in 2016 heeft de app 950 miljoen dollar omgezet. Niet alleen dit spel heeft een succesje behaald, ook andere games in de Pokémon-serie en de Nintendo 3DS zagen een groei in de verkoop, aldus Nintendo.


Verder zijn er diverse cijfers bekend over de spelers van de app. Zo is bijna 60 procent man, rond de 33 procent is jonger dan 18 jaar en 38 procent is tussen de 19 en 34 jaar oud. Afgelopen maand logden 60 miljoen spelers in en 20 procent daarvan opende het spel minimaal één keer per dag. De piek in spelersaantal was vorig jaar augustus, toen meer dan 100 miljoen mensen het speelden.

Onlangs heeft Pokémon GO weer een grote update ontvangen. Ben je van plan de game deze zomer weer veel te spelen?

 1.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb hem vorige week weer opnieuw geistalleerd. Ik vind de nieuwe update wel erg leuk met de raids.

 2.   
  Kardinalus's avatar

  Wij spelen nog steeds elke dag, sinds het begin. Elke avond Ff een blokje lopen en een raid doen!

 3.   
  J.W.'s avatar

  Sinds de laatste update is het weer interessant geworden.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Pokémon Go… wat was dat ook alweer?

 5.   
  Papachico's avatar

  Vrienden van me spelen t ook weer. Keek ff op hun schermpie mee maar de “zin” was al snel vertrokken bij mij. Vond t ff leuk met die eerste generatie maar daar houdt t denk ik bij mij wel op. Ik wacht wel nog steeds op die legendarische pokemon. Komen die nog of zijn ze echt zo focking legendaries dat die niet meer komen?..

 6.   
  Grolschje's avatar

  Ik ben nooit gestopt, de hele winter gewoon doorgespeeld.
  Nu ben ik level 32.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Papachico schreef, "Vrienden van me spelen t ook weer. Keek ff op hun schermpie mee maar de “zin” was al snel vertrokken bij mij. Vond t ff leuk met die eerste generatie maar daar houdt t denk ik bij mij wel op. Ik wacht wel nog steeds op die legendarische pokemon. Komen die nog of zijn ze echt zo focking legendaries dat die niet meer komen?.. "

  De marketing-manager van Niantic heeft gezegd dat de Legendary Pokémon deze zomer gaan verschijnen. Wanneer is nog de vraag, maar de zomervakantie nadert in veel gebieden, dus waarschijnlijk hoeven we niet lang meer te wachten.

 8.   
  Papachico's avatar

  MikeGeversNET schreef, "

  ”Papachico” schreef, "Vrienden van me spelen t ook weer. Keek ff op hun schermpie mee maar de “zin” was al snel vertrokken bij mij. Vond t ff leuk met die eerste generatie maar daar houdt t denk ik bij mij wel op. Ik wacht wel nog steeds op die legendarische pokemon. Komen die nog of zijn ze echt zo focking legendaries dat die niet meer komen?.. "

  De marketing-manager van Niantic heeft gezegd dat de Legendary Pokémon deze zomer gaan verschijnen. Wanneer is nog de vraag, maar de zomervakantie nadert in veel gebieden, dus waarschijnlijk hoeven we niet lang meer te wachten. "

  Nice! Dan ga ik daar nog wel ff voor spelen haha 😉