Crash Bandicoot N. Sane Trilogy komt op één binnen in de Britse charts

De remake van de Crash Bandicoot-trilogie zet een prestatie neer die de drie Crash-games bij de oorspronkelijke release voor de eerste PlayStation niet wisten te behalen in het Verenigd Koninkrijk. De Crash Bandicoot N. Sane Trilogy komt namelijk op de eerste plaats binnen bij de Britse charts. Dat niet alleen, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy is daarmee vooralsnog ook de grootste ’single-format launch’ van 2017 en heeft daarmee de Britse verkoopcijfers van Horizon: Zero Dawn in de eerste week overtroffen. Daarnaast wist enkel Ubisoft met Ghost Recon: Wildlands, dat uiteraard wel verscheen voor meerdere platformen, dit jaar meer exemplaren van een game in de releaseweek te verkopen in het Verenigd Koninkrijk.

Sowieso lieten de Britten zich de afgelopen week leiden door nostalgie in hun gameaankopen. Naast Crash vinden we namelijk Micro Machines: World Series terug op de tweede plaats in de charts. Van beide games kan je binnenkort op GamersNET een review verwachten. De top drie wordt tot slot gecompleteerd door het monster dat Grand Theft Auto 5 heet en zo’n vier jaar na de oorspronkelijke release nog altijd garant staat voor een degelijke stroom aan inkomsten voor uitgever Take Two.

1. (NW) Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Activision-Blizzard)
2. (NW) Micro Machines: World Series (Codemasters)
3. (01) Grand Theft Auto 5 (Take Two)
4. (09) Forza Horizon 3 (Microsoft)
5. (03) FIFA 17 (EA)
6. (06) Overwatch (Activision-Blizzard)
7. (NW) Elite: Dangerous (Sold Out Sales & Marketing)
8. (05) Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)
9. (02) DiRT 4 (Codemasters)
10. (11) Rocket League (505 Games)
 1.   
  Heccer's avatar

  Is jammer dat vaak review later zijn dan de release date gewoon positieve kritiek want vind dit wen fijne side en ik denk dat dat ook mensen weer houd hier te blijven hangen

 2.   
  3333/3333's avatar

  Het is een remake, geen remaster.

 3.   
  Petor's avatar

  Heccer schreef, "Is jammer dat vaak review later zijn dan de release date gewoon positieve kritiek want vind dit wen fijne side en ik denk dat dat ook mensen weer houd hier te blijven hangen"

  Dat is inderdaad één van de dingen waar we aan moeten werken. Soms is dat inderdaad onze schuld, al zijn er ook steeds meer uitgevers die hun games op releasedag uitsturen. Een trend waar we niet blij mee zijn, maar wel mee moeten dealen.

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Het is een remake, geen remaster. "

  Dat is inderdaad correct! Ik heb het aangepast. Dank voor de opmerkzaamheid. 🙂

 5.   
  mmx's avatar

  Maakt niet uit wat het is ,het is gewoon 100% leuk 🙂

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  mmx schreef, "Maakt niet uit wat het is ,het is gewoon 100% leuk 🙂 "

  Ja en wat moeilijk af en toe weer heb al weer wat lopen vloeken en schelden haha, spellen van toen waren moeilijker soms dan nu lijkt het wel :P.

 7.   
  Mark89NL's avatar

  @Rijstekorrel dat vloeken en schelden probleem had ik ook maar nog steeds een geweldig game

 8.   
  Heccer's avatar

  Dat snap ik ook petor jammer is dat