Nederlandse ontwikkelaar Triumph Studios overgenomen door Paradox Interactive

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse Triumph Studios naam gemaakt met de Age of Wonders- en Overlord-games. Deze spellen gaf het ofwel in samenwerking met een uitgever uit, zoals Codemasters de Overlord-spellen uitgaf, of, in het geval van Age of Wonders III, in eigen beheer. Toekomstige games van de in Delft gevestigde ontwikkelaar zullen echter door de Zweedse uitgever Paradox Interactive uitgegeven worden. Triumph Studios en Paradox Interactive laten namelijk gezamenlijk weten dat Paradox Interactive het in 1997 opgerichte Triumph Studios heeft overgenomen.

Lennart Sas, medeoprichter van Triumph Studios, laat weten dat Paradox Interactive niet de eerste uitgever is die heeft getracht om Triumph over te nemen. Deze overname voelt voor Triumph echter niet zozeer aan als een zakelijk overeenkomst, maar vooral als een partnerschap. Door dit partnerschap wordt Triumph Studios de zekerheid geboden die het nodig heeft om verder uit te breiden en door te gaan met waar het goed in is; het ontwikkelen van turn-based strategy-games.

Paradox Interactive is vooral bekend als uitgever van talloze strategiegames voor de pc, zoals bijvoorbeeld de Crusader Kings- en Europa Universalis-games. Ook de populaire city builder Cities: Skylines werd door Paradox uitgegeven.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren