Meeste backwards compatible Xbox-games ondersteunen geen achievements en breedbeeld

Tijdens de E3 werd bekendgemaakt dat het Backwards Compatiblity-programma voor de Xbox One zou worden uitgebreid met games die zijn verschenen op de eerste Xbox. Dat is ongetwijfeld goed nieuws, maar er zijn wel tekenen aan de wand om onze verwachtingen te temperen.

Eerder zei Xbox-baas Phil Spencer al dat games voor de oorspronkelijke Xbox niet zo grootschalig zullen worden ondersteund door de Xbox One en nu blijkt dat de ports ook in technisch opzicht niet met de tijd meegaan. Veel Xbox-games ondersteunden geen breedbeeldresoluties, dus ook de Xbox One-ports zullen dat niet doen. Ook hoeven we geen achievements te verwachten voor de geëmuleerde games.

Allebei die factoren hebben te maken met de oorspronkelijke broncode. Microsoft draait die code in de vorm waarin die ook op de Xbox is verschenen en doet verder geen technische aanpassingen. Voor ondersteuning van bredere resoluties en achievements zouden in veruit de meeste gevallen patches nodig zijn, dus hoeven we deze features helaas niet te verwachten op de Xbox One.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik heb ook zo’n xbox maar backwards compatible intereseerd mij echt niet ik wil vooruit niet achteruit.ook heb ik eenps4 daar doen ze dat gelukkig niet .

 2.   
  Jigneo's avatar

  mmx schreef, "Ik heb ook zo’n xbox maar backwards compatible intereseerd mij echt niet ik wil vooruit niet achteruit.ook heb ik eenps4 daar doen ze dat gelukkig niet ."

  het kost je geen extra geld en je bent het uiteraard niet verplicht, en inderdaad ps4 heeft het niet. Die remasteren al de oude games en vragen er een X-bedrag voor.

  ik vind het juist mooi dat Microsoft wel iedereen de kans geeft om de oude games te kunnen spelen zonder eerst een oudere console te moeten aanschaffen.