Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Project CARS 2 | Video Preview

Project CARS 2 verschijnt over een paar maanden en de game is door onze jongens getest tijdens de E3 in Los Angeles. Het voorlopige oordeel hoor en zie je hier!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  tom niet teveel alles terug spiegelen/vergelijken met forza [a.u.b.]

  We weten dat forza een enorm goede racer is.

  race games hebben als enigste genre dat het eigenlijk meerdere takken heeft.
  is het sim. arcade. of arcsim.
  kleine dingen maar die een game totaal anders maken.

  Dirt 4 pakt dat wat dat betrefd opzich mooi aan, Door de speler de keuze te geven tussen arcade en sim.

  Ik zelf merk dat ik daar ook enorm veel tussen zit. Waar ik de ene game veel lol heb dat het een arcade racer is. Heb ik bij sommige andere titels die dan wel weer sim zijn ook weer enorm veel plezier in de game.

  Met name bij racers is besturing alles. Als een race game beroerde besturing heeft leg je al snel je controller weg…
  al het andere kan dan nog zo onwijs mooi zijn. Als besturing beroerd is heb je er niets aan.

  Uiteraard moet je het wel een bepaalde tijd geven om ook de besturing de kans te geven. En er wellicht aan te wennen.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  P.s. Die uitdrukking/handgebaren in het begin ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† Die zijn en blijven altijd MEESTERLIJK hahaha.

 3.   
  Tom's avatar

  Komt hoogstwaarschijnlijk ook omdat de ontwikkelaar zelf enorm vaak leek uit te halen naar Forza. Meermaals werd er verwezen naar ‘die andere racer’ die een aantal dingen uit Project CARS ‘nu ook gekopieerd’ heeft. Of de game die ‘niet zo veel eSports-licenties had’.

  Bottom line is dat de hele presentatie een enorm “Wij-van-WC-Eend”-gehalte had en daarmee wat sneren naar de concurrentie gooide, en ik ernstig twijfel over de credibility om dat te kunnen verantwoorden.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Komt hoogstwaarschijnlijk ook omdat de ontwikkelaar zelf enorm vaak leek uit te halen naar Forza. Meermaals werd er verwezen naar ‘die andere racer’ die een aantal dingen uit Project CARS ‘nu ook gekopieerd’ heeft. Of de game die ‘niet zo veel eSports-licenties had’.
  Bottom line is dat de hele presentatie een enorm “Wij-van-WC-Eend”-gehalte had en daarmee wat sneren naar de concurrentie gooide, en ik ernstig twijfel over de credibility om dat te kunnen verantwoorden. "

  ok,
  Ja forza is ook wel een game die de lat enorm hoog legt [heeft liggen]

  Maar ik merk [en ik doel echt niet alleen jouw] ook andere met name YT’ers die werkelijk elke race game met forza gaat vergelijken.. Zo zag ik afgelopen week een filmpje op [jawel YT] van een nederlander die dirt4 aan het spelen was. en zowat elke halve minuut lag te mekkeren. forza is beter. forza heeft dit forza dat.

  Die molen begint te vervelen, Met name dus doordat het zoveel vergeleken word.
  je merkt vaak al bij de gene die forza gespeeld hebben aan de manier van doen/praten bewegen hoe ze over de andere game denken..

  Maar ik kan niet wachten tot ik dalijk mn nieuwe lappy heb want daar zal ik forza wel op kunnen spelen denk ik.
  Wel lijkt mij de forza horizon spellen leuker dan die andere. die andere versie is volgens mij wat te zeer simulatie.. [dat gevoel krijg ik erbij althans]

 5.   
  3333/3333's avatar

  Mijn geld krijgen ze in ieder geval niet meer. Geweldig voor het maken van mooie screenshots maar de physics waren in het eerste deel echt niet goed. Vind de vergelijking met Forza dan ook terecht, want het past precies in die categorie samen met Gran Turismo en dergelijke.

  De meeste simracers die ik ken of volg noemen nog steeds het standaard rijtje van iRacing, rFactor (2) en Assetto Corsa als je op zoekt bent naar accurate simulatie. Project Cars komt daarbij niet in de buurt.

 6.   
  Tom's avatar

  Als je echte simulatie wil, dan heb je niks te zoeken bij de games die ze op E3 tonen. Easy as that.

  En ja, natuurlijk vergelijkt iedereen met de grootste serie die momenteel levendig is. Vooral de YouTubers. Kwestie van vraag en aanbod. Erger je je daaraan? Kijk dan niet meer naar de video’s van dat kaliber (grote) content creators.