AOC komt nu ook met curved gaming-monitoren; twee nieuwe modellen onthuld

Taiwanees monitorfabrikant AOC blijft zich meer en meer toespitsen tot de gamer. Met ingang van afgelopen weekend zijn er twee nieuwe AGON-schermen verschenen, ditmaal voor het eerst voorzien van een curve. De nieuwe AG322QCX en AG272FCX schermen beschikken beide over een 1800 millimeter afbuiging, over respectievelijk 31,5 inch en 27 inch.

De AGON AG322QCX beschikt met zijn 31,5 inch grote schermvlak over een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels), waar de AGON AG272FCX het doet met een Full HD-resolutie op 27 inch. Wel hebben beide nieuwe paradepaardjes een verversingsratio van 144 frames per seconden, zelf in te stellen LED-verlichting aan achter- en onderzijde én een haast randloos ontwerp aan drie kanten van het scherm.


Qua technische specs zijn zowel de AG322QCX als de AG272FCX voorzien van AOC’s eigen Flicker-Free en Low Blue Light technologieën, met daarnaast de mogelijkheid tot AMD FreeSync. Wie beschikt over een mooie AMD videokaart, kan de verversing van het uitgaande beeld en de representatie daarvan precies parallel leggen, voor de vloeiendste videoresultaten.

Goedkoop zijn AOC’s nieuwe, gebogen monitoren helaas niet bepaald. De AGON AG322QCX (31,5 inch, QHD-resolutie) draagt een adviesprijs van maar liefst 599,- euro, waar de AGON AG272FCX (27 inch, Full HD) op de kop moet voor het iets betaalbaardere bedrag van 449 euro.

Recentelijk recenseerden wij van GamersNET AOC’s vooruitstrevende AGON AG251FZ-model. Plat en ‘slechts’ Full HD, maar wél met een verversingssnelheid van 240 Hertz. Meer weten over hoe AOC daar prijs en kwaliteit in wist te combineren? Dat lees en zie je terug in onze AGON AG251FZ review

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ziet eruit als een mooie scherm.. mooie dunne randjes.
  Hoe vet zou het zijn als ze schermen zouden maken zonder rand..

  Ik heb het bij een TV ooit eens gezien. Als je dan meerdere schermen naast elkaar doet verloopt het mooi in 1 over

 2.   
  Tom's avatar

  CHILLOZZ schreef, "Ziet eruit als een mooie scherm.. mooie dunne randjes.
  Hoe vet zou het zijn als ze schermen zouden maken zonder rand.."

  Wetenschappelijk gezien onmogelijk. Alles heeft randen. Niks kan ooit echt volledig randloos zijn. Tenzij het superpsychedelisch vanzelf overloopt in de muur en/of een ander tijd-ruimtecontinuüm. Die zou ik ook wel kopen.

 3.   
  Bacotje's avatar

  Voor de kenners,

  Is dat free/gsync echt briljant? Ik heb zelf een gtx 970 en ben dan aangewezen aan Gsync. Maar die monitoren zijn meteen 100 euro duurder. Is het de moeite waard? Of zeg je, als je maar 144 hz hebt dan zit je wel goed.

 4.   
  Tom's avatar

  Enige G-Sync scherm dat ik ooit mocht testen, raadde destijds een GTX 980 aan om het überhaupt goed te ondersteunen, dus dat heb ik met mijn 970 nooit geprobeerd.

  Maar wat ik er ook over vertel, Rommel weet het altijd beter te verwoorden. Ik verwacht van hem weldra een comment die het voor je verduidelijkt, voordat ik iets fouts zeg.