Niantic tolereert geen cheaters met nieuwe update Pokémon GO

Niantic is momenteel druk bezig met een grote update voor Pokémon GO en heeft naast een aantal nieuwe functies ook iets ‘leuks’ voor cheaters in petto. Mocht je gebruik maken van third-party software om het jezelf een stuk makkelijker te maken, dan is het verstandig dat je blijft lezen.

In de update die over enkele dagen wordt uitgerold zit namelijk detectiesoftware die het leven van cheaters een stuk lastiger maakt. Pokémon die gevangen zijn met behulp van software van buitenaf worden gemarkeerd en zullen niet doen wat jij wilt:

With the announcement of Raid Battles and the new battle features, we are staying true on our commitment to ensuring that Pokémon GO continues to be a fun and fair experience for all Trainers. Starting today, Pokémon caught using third-party services that circumvent normal gameplay will appear marked with a slash in the inventory and may not behave as expected.
Het blijft nog een beetje vaag wat er precies met de gemarkeerde Pokémon gebeurt. Het is overigens niet de eerste keer dat Niantic met een maatregel komt om cheaters tegen te gaan. Trainers die met trackingsoftware op zoek gingen naar Pokémon, kwamen alleen maar Pidgey en Rattata tegen. Daardoor werd het vrijwel onmogelijk om een compleet Pokédex te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren