‘Gran Turismo Sport gepland voor een release in november’

Gran Turismo is altijd al een uitstel-fest geweest en dat is met Gran Turismo Sport ook gebeurd. De racegame van ontwikkelaar Polyphony Digital stond oorspronkelijk gepland voor een release eind 2016, maar die werd niet gehaald.


Nu claimt het Official PlayStation Magazine dat de releasedatum vrijwel gelijk ligt aan die van vorig jaar, ofwel in november. Het magazine zegt dat Gran Turismo Sport op 16 november in de winkels moet liggen (ter vergelijking, de game zou vorig jaar op 15 november uitkomen).

We moeten het nog met een korreltje zout nemen en afwachten op een officieel statement van Sony of Polyphony Digital.

 1.   
  Neolite's avatar

  Toch jammer dat het zo veel minder is vergeleken met Forza. Je ziet dat GT er een beetje bijgetrokken wordt voor de amerikaanse en europese markt, maar dat ze er bij Sony verder weinig belang in hebben.

 2.   
  Tom's avatar

  Gelukkig heeft Sony altijd DriveClub nog. Kappa.

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Gelukkig heeft Sony altijd DriveClub nog. Kappa."

  O ja die race game die massaal werd terug gebracht haha ik vond het zelf ook geen geweldige titel hoor.
  Om het maar bij GT te houden vind ik dat ze in de loop der jaren erg zijn achter komen te lopen en ik ben dan ook bang dat dit deel nog wel eens vies zou kunnen gaan tegenvallen. Forza staat erg sterk in de markt en hoewel ik GT een warm hart toedraag moet ik zeggen dat ik de laatste jaren eerder een Forza dan een GT zou kopen.

 4.   
  Neolite's avatar

  Tom schreef, "Gelukkig heeft Sony altijd DriveClub nog. Kappa."

  Je bedoeld de game die Sony definitief heeft doen afhaken in het genre? 🙂

 5.   
  Tom's avatar

  Nee, ik bedoelde die ene game die de nekslag werd van de eigen ontwikkelstudio door veel te veel te beloven en het niet te leveren.

  Nu ook in VR!

 6.   
  sjaak19832015's avatar

  Tom schreef, "Nee, ik bedoelde die ene game die de nekslag werd van de eigen ontwikkelstudio door veel te veel te beloven en het niet te leveren.
  Nu ook in VR!"

  Je brengt het heel mooi lol maar van dat hele VR gebeuren wordt ik niet warm of koud lol.

 7.   
  sjaak19832015's avatar

  Neolite schreef, "

  ”Tom” schreef, "Gelukkig heeft Sony altijd DriveClub nog. Kappa."

  Je bedoeld de game die Sony definitief heeft doen afhaken in het genre? 🙂 "

  Een compleet genre afschrijven omdat er soms eens een slechte titel uitkomt? Dan kan je het hele gamen wel afschrijven want ieder genre heeft wel slechte games.

 8.   
  Neolite's avatar

  Dan lees je niet wat ik zeg. Sony is in mijn ogen grotendeels afgehaakt in race genre omdat het ze de laatste tijd maar niet lukt om een goede race game te produceren. Driveclub was wat dat betreft de nekslag voor de pogingen van Sony en ik zie Gran Turismo Sport als een halfbakken poging om nog te kunnen zeggen dat ze ook race games maken.

 9.   
  3333/3333's avatar

  Polyphony Digital staat er om bekend dat ze hun tijd nemen voor Gran Turismo games, die brengen een game pas uit als zij vinden dat die af is. Heeft Sony denk ik verder weinig invloed op, is altijd al zo geweest.

  Maar het is wel jammer dat er verder geen exclusieve racegames op de PS4 zijn, al is Assetto Corsa nog steeds met afstand de beste racegame op de consoles.

 10.   
  sjaak19832015's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Polyphony Digital staat er om bekend dat ze hun tijd nemen voor Gran Turismo games, die brengen een game pas uit als zij vinden dat die af is. Heeft Sony denk ik verder weinig invloed op, is altijd al zo geweest.
  Maar het is wel jammer dat er verder geen exclusieve racegames op de PS4 zijn, al is Assetto Corsa nog steeds met afstand de beste racegame op de consoles.
  "

  Ja juist ze denken bij Polyphony Digital maar dat ze alles kunnen maken en dat de gamer dat blijft pikken. GT was eerst heel groot tot Forza het daglicht zag en dat eigenlijk de eerstet grote concurrent is geworden. Het is niet zo dat ik GT nu opeens heel slecht vind maar ze zijn door die lange ontwikkel tijden allang en breed ingehaald. Dat gezegd te hebben zijn er idd vandaag de dag meer games zoals Assetto en Project Cars die ook hun graantje mee willen pikken en soms ook nog eens goed weten neer te zetten.

 11.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Gelukkig heeft Sony altijd DriveClub nog. Kappa."

  gelukkig heeft sony nog altijd uncharted. Wat wel een hele goede exclusive is….
  ff serieus [dus geen sneer ofzo] Heeft Xbox wel een soort van avonturen game.?? op het level als wat uncharted is???
  Volgens mij helemaal geen avonturen game ofwel ?

  en/of games met nederlandse spraak [Ik weet dat de meeste het haten hoor. Maar ik vind t bij een game dus zoals uncharted toch wel altijd verrekes fijn]

  GT…. Sja het is een PS exclusive. En ja ik ben een groot racefanaat. Maar kwa race game hadden ze me vele malen blijer gemaakt met een forza. Das een feit..
  Al heb ik het idee dat de nieuwe DIRT 4 ook wel een leuke race game is..
  Ik houdt van race games. Maar het moeten niet hardcore simulatie zijn. En dat is GT wel. Heb de vorige GT wel gehad. Maar ik houdt dus niet van simu racers…. Moet je echt uren erin steken en continu blijven spelen om op je top niveau te blijven..

  voordeel van de xbox tenopzichte van ps is dat [als ik het me niet vergis] xbox elk jaar een forza heeft 1 jaar arcade andere jaar simu. toch ??

  En PS moet t doen met 1x GT in de … jaar.

  Mijn keuze voor ps is toch hoofdzakelijk uncharted. en ik kijk ook met smacht uit naar SPIDERMAN.

 12.   
  Tom's avatar

  Too onsamenhangend; didn’t read.

  Nee, ik heb het wel gelezen, maar je redenering is bizar scheef. Het ging hier om racespellen en hoe Sony daarin momenteel het onderspit delft. Dan kun je nog zo leuk een Uncharted erbij halen, maar het race-aanbod blijft karig. Vooral als Forza inderdaad elk jaar een titel uitbrengt.

  Om antwoord te geven op je vraag over de uitfasering van Forza-games, ben je welkom bij de Forza Motorsport 7 hands-on.

 13.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Playstation heeft zoveel goeie race games dat het kleine stuk waar je achter het stuur kruipt van een jeep het beste is wat we dit jaar hebben mogen meemaken op race gebied.

 14.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Too onsamenhangend; didn’t read.
  Nee, ik heb het wel gelezen, maar je redenering is bizar scheef. Het ging hier om racespellen en hoe Sony daarin momenteel het onderspit delft. Dan kun je nog zo leuk een Uncharted erbij halen, maar het race-aanbod blijft karig. Vooral als Forza inderdaad elk jaar een titel uitbrengt.
  Om antwoord te geven op je vraag over de uitfasering van Forza-games, ben je welkom bij de Forza Motorsport 7 hands-on. "

  onzin hoor tom & danny ook.
  zal ik dan maar met een lijstje komen:
  MotoGP17
  DIRT4
  WIPEOUT
  assetto corsa
  F1 2017
  F1 2016
  Dirt rally
  Project cars
  project cars 2
  NFS
  trackmania
  DRIVECLUB
  MXGP 1,2,3
  WRC6
  sebastian loeb rally evo
  WRC7

  En zo kan ik nog wel een hele tijd door ratelen hoor.
  jullie doen alsof xbox een scala aan racegames heeft waar je u tegen zegt. En het draaid echter maar om 1 titel.
  En dat is FORZA. Ja ze komen elk jaar met een nieuw deel. Maar het is nog altijd 1 titel.

  PS heeft dan een project cars driveclub GT
  wat ook wel onder de noemer racegames valt. en dan zullen we de rally/en F1 maar daar laten [Want op de een of andere vage manier tellen die spellen bij vele niet mee.]
  Ik snap ook wel dat forza van een ander caliber is. Maar doe eens niet alsof sony geen race games heeft want dat hebben ze weldegelijk. [Als je ze allemaal platinum moet halen dan ben je nog wel even zoet.]

 15.   
  Neolite's avatar

  🙄 Multiplatform….. we hebben het de hele tijd al over exclusieve games….

 16.   
  CHILLOZZ's avatar

  Neolite schreef, " 🙄 Multiplatform….. we hebben het de hele tijd al over exclusieve games…."

  er word gezegt: Het race aanbod blijft schaars.

  dan moet je zeggen. exclusieve race aanbod van PS is schaars. is

  btw als je goed kijkt staan er ook exclusives op.

 17.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Er komen race games uit op playstation. Maar als je kijkt wat voor kwaliteit forza neerzet en dan bij sony kijkt is het zwaar teleurstellend. als we naar de race games kijken er is 0 reden geweest om een ps4 in huis te halen.

 18.   
  CHILLOZZ's avatar

  BearsRidingTanks schreef, "Er komen race games uit op playstation. Maar als je kijkt wat voor kwaliteit forza neerzet en dan bij sony kijkt is het zwaar teleurstellend. als we naar de race games kijken er is 0 reden geweest om een ps4 in huis te halen. "

  Dat neem je mee bij een afweging bij aanschaf welke console je wilt hebben neem ik dan aan..
  Je weet dat playstation met GT komt. En je weet dat ze met die game NIET elk jaar komen.

  Buiten dat ik roep ook vaker dat ik een fora wel zou willen hebben. Maar dan wel die forza horizon. Forza sport trekt me bij lange na niet zo erg.

  console moet je sws de overweging maken wat jezelf het leukste vind kwa exclusives. Voor mij is dat dan de reden waarom ik playstation koop. En als ik dalijk eens mn nieuwe lappy heb kan ik alsnog forza kopen.

  zoals jullie wel weten ben ik geen voorstander van een bijv. HALO game. of dat genre en juist wel uncharted. Dus mijn keuze is dan al snel gemaakt

 19.   
  tranceguy's avatar

  Neolite schreef, "Toch jammer dat het zo veel minder is vergeleken met Forza. Je ziet dat GT er een beetje bijgetrokken wordt voor de amerikaanse en europese markt, maar dat ze er bij Sony verder weinig belang in hebben."

  GT Sport ownt Forza duidelijk…

 20.   
  tranceguy's avatar

  Ben benieuwd… Deze datum gaat echt wel gehaald worden…