Nieuwe gameplay Assassin’s Creed Origins toont open wereld

Na de E3-persconferentie liet Ubisoft nog wat gameplaybeelden zien van Assassin’s Creed Origins. In de demo werd de open wereld getoond in al zijn glorie. Zo kun je bijvoorbeeld vuurtjes in de omgeving gebruiken om je pijlen in brand te steken. In de beelden zien hoe een militair kamp wordt verkend, waar allerlei nieuwe gear kan worden gevonden.

Ook hebben we een blik gekregen op de skill tree, die spelers in staat stelt om hun eigen speelstijl te bepalen. Daarnaast wordt benadrukt dat het level van tegenstanders belangrijk is: je kunt niet meer zomaar iedereen omleggen met één klap van je verborgen mes.

En hoewel we Assassin’s Creed Origins vooral associëren met het gekromde zwaard, bevat de game wel degelijk andere wapens. In de trailer bij Microsoft kregen we al te zien dat de nieuwe Assassin’s Creed onder meer bijlen bevat, maar ook speren en zwaarden maken hun opwachting.

Daarnaast waren er al beelden van bootgevechten gelekt, die nu wat verder worden uitgewerkt. Het gaat niet écht om oorlogsschepen, maar om vervoersboten waar zich (mind of meer) toevallig soldaten op bevinden. Dit is in lijn met de geschiedenis, aangezien de vroegere Egyptenaren bepaald niet bekend staan om hun marine.

Maar natuurlijk gaat het sluipen nergens heen. Sterker nog, dit wordt juist nog belangrijker, aangezien je niet te veel vijanden tegelijkertijd moet bevechten als je een kans op overleven wilt hebben. Ook de bekende torens blijven aanwezig, die je kunt beklimmen om nieuwe gebieden vrij te spelen op de kaart.

  1.   
    Bmaster99's avatar

    Kijk er nu al naar uit om hem te spelen