Geen Journey voor Switch-versie FIFA 18, wel Ultimate Team

Hoewel het al langer geen geheim was dat FIFA 18 ook naar de Switch zou komen, was er lange tijd onduidelijkheid over de precieze features van deze Switch-versie. Want zou FIFA 18 voor Nintendo’s nieuwe console gelijkwaardig zijn aan de PlayStation 4-, Xbox One- en pc-versie of meer lijken op de ‘legacy edition’ van FIFA 18 die voor de vorige generatie consoles verschijnt. Het antwoord blijkt in het midden te liggen.

EA omschrijft de Switch-versie van FIFA 18 zelf als de meest immersieve, sociale en authentieke voetbalgame die ooit voor een Nintendo-platform is verschenen. In de praktijk betekent dit dat de Switch-versie van FIFA 18 niet op de Frostbite-engine draait en dat daarom de Journey-modus ook ontbreekt. De game beschikt wel over dat andere FIFA-paradepaardje: Ultimate Team, inclusief FUT Icons. Daarnaast kun je uiteraard ook modi als Carrière, Kick-off en Local Seasons zowel thuis als onderweg spelen op de Switch.

FIFA 18 verschijnt op 29 september niet alleen voor de Switch, maar ook voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Wil je meer weten over FIFA 18? Check dan onze hands-on preview!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren