EA kondigt A Way Out aan; game die volledig in split screen co-op te spelen is

Electronic Arts heeft een nieuwe game aangekondigd tijdens de persconferentie, genaamd A Way Out, van de makers van Brothers: A Tale of Two Sons. Ditmaal willen twee mannen ontsnappen uit de gevangenis en de game is volledig online en in split screen co-op te spelen. Volgens de ontwikkelaar is de beste ervaring in split screen.

Het doel is als vrienden Vincent en Leo uit te breken uit de gevangenis en op zoek te gaan naar je vrijheid. A Way Out gaat buiten de gevangenis ook verder, waar je wordt achtervolgd door de politie. Je zult moeten overleven in de buitenwereld door in de schaduw te blijven voor je vijanden, in steden, de natuur en zelfs op de weg met auto’s.

In de gevangenis kun je diverse spullen smokkelen en daardoor plannen bedenken om een stap verder te komen richting vrijheid. Het is de ultieme samenwerking en is daarom alleen met een vriend of vriendin op de bank te spelen.

A Way Out verschijnt begin 2018 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  Pim Huberts's avatar

  Kijk erg uit naar deze game! Het idee van co-op hoe de ene in een cutscene zit en de ander gameplay heeft klinkt awesome en origineel.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind jammer dat je het spel niet alleen kan doen, dit is juist aan trailer zien ook leuk spel voor alleen.

 3.   
  Heccer's avatar

  Vind ik ook rijstkorrel leek me kicken gewoon lekker alleen voetjes op de bank

 4.   
  Pim Huberts's avatar

  Dit is juist wat de makers van het spel willen bereiken, ze willen juist dat je het NIET alleen speelt.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Deze ga ik pre orderen

 6.   
  mattioza's avatar

  Hoogtepunt van de persconferentie, een verrassende en leuke game-aankondiging. Gezien de co-op gaat het ook geen game voor mij worden, maar het lijkt sowieso een sterke titel te gaan worden. Hopelijk gaat EA de ontwikkelaar niet te veel pushen voor een onmogelijke releasedatum. Zal wel rond maart-april worden.