Plantronics en Dolby slaan handen ineen

Zojuist heeft Plantronics aangekondigd dat ze de handen ineen slaan met Dolby voor het gebruik van Dolby Atmos-technologie. Het gaat hierbij om de RIG 400LX, RIG 600LX en de draadloze RIG 800LX. Gamers die spelen op Xbox One of pc kunnen via een code (die ze krijgen bij deze headsets) software downloaden om Atmos te activeren. Dit moet zorgen voor een betere ruimtelijke aanwezigheid en dus een beter ervaring, aldus Spencer Hooks, Director Games bij Dolby:

Sinds we de eerste modulaire headset ontwierpen voor de competitieve gamer, hebben we onszelf uitgedaagd om te onderzoeken hoe audio de game-ervaring verder kan verbeteren, zij het door gamers dichter bij te brengen bij elkaar, of juist bij het hart van de actie. Gamers die investeren in next-gen graphics verdienen volgens ons ook next-gen sound, en Dolby’s missie om entertainment te transformeren maakt ze tot de perfecte partner om die verrijkte ervaring mee te creëren.
Natuurlijk willen we dit zelf ook graag ervaren en we zullen dan ook binnenkort aan de slag gaan met deze nieuwe optie. Onze bevindingen zijn dan ook snel te zien in een nieuwe GN Gear. Eerder mochten we al aan de slag met de RIG 500HS en de RIG 4VR.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren