PlayStation is in Europa qua verkopen een fort, aldus Sony

Het is niet onbekend dat de PlayStation 4 goed verkoopt en zelfs stukken beter dan de Xbox One. Het Amerikaanse bureau NPD heeft met de laatste cijfers de verhouding klaarstaan en in Noord-Amerika verkoopt de PlayStation 4 twee keer zoveel als de Xbox One, in Europa zelfs drie keer zoveel.

Shawn Layden van Sony Interactive Entertainment noemt in een interview met TIME dat door deze verhouding Europa een heus PlayStation-fort is. Hiermee wil hij vast de positie van de PlayStation 4 extra benadrukken.

It’s been pleasing that in North America, we’ve been 2-to-1 against Xbox. But in Europe, it’s really been fortress PlayStation by at least 3-to-1 in unit sales.
Wij kunnen echter niet wachten op de E3, want Microsoft kan hard terugslaan met de Xbox Scorpio en een dosis nieuwe exclusives. Een beetje competitie kan nooit kwaad!

Verwacht je door deze cijfers veel van PlayStation of komt de Xbox One met een knaller op de E3?

 1.   
  JaslanNL's avatar

  Verkoopcijfers doen mij vrij weinig eigenlijk. Ik verwacht dat Sony zoals verwacht het mooie lijstje aan al bekende en nieuwe games afwerkt maar daarin weinig verrast. Microsoft zal zeker met een comeback moeten komen, en niet alleen in de vorm van de Scorpio maar ook met een boel games. Ik geloof dat ze bereid zijn om hun merknaam te verdedigen in belang van het hele Windows/Xbox gebeuren, hopelijk weten ze ook hoe! In dat opzicht weten veel PS gamers wat ze kunnen verwachten, wat ook fijn is als gamer zijnde. Nintendo heeft ook een boel terrein voor zich te winnen, maar het lijkt alsof veel mensen/bedrijven the big N buiten zicht houden ondanks dat de Switch’s als warme broodjes over de toonbank vliegen en het de komende jaren wel voor de nodige concurrentie kan zorgen.

 2.   
  Papachico's avatar

  Hmm persoonlijk vind ik dat alle drie de consoles t slecht doen wat betreft “goede games”. Nintendo komt altijd met zn standaard meuk aankakken, xbox heeft exclusives die mij niet interesseren en anders wel games die ik ook op mn ps4 kan spelen. Daarnaast heeft ps4 wel wat exclusives die in mijn straatje liggen. Desalniettemin is t aantal uitmuntende games karig.

  Verder loopt Nintendo mijlenver achter. PS4 doet t goed door t geklungel van die Xbox One. Die hele Scorpio kan me niks schelen. Inhaalrace zit er wel in maar zal heus niet zo groot zijn.