Sony: ‘Vraag naar backwards compatibility is groot, maar gebruik valt tegen’

Backwards compatibility is een veelgevraagde feature op elke console, al schittert het op de PlayStation 4 van afwezigheid. Microsoft is inmiddels al even bezig Xbox 360-games compatible te maken op Xbox One en sindsdien vragen steeds meer PlayStation 4-bezitters om de feature.

Sony Interactive Entertainment geeft echter niet toe, want Jim Ryan van Sony zegt dat hoewel de vraag hoog is, wordt er volgens hem in verhouding maar weinig gebruik van gemaakt. Het bedrijf heeft naar het gebruik op de PlayStation 2 en PlayStation 3 gekeken en om die reden is backwards compatibility niet geïmplementeerd op de PlayStation 4.

When we’ve dabbled with backwards compatibility, I can say it is one of those features that is much requested, but not actually used much. That, and I was at a Gran Turismo event recently where they had PS1, PS2, PS3 and PS4 games, and the PS1 and the PS2 games, they looked ancient, like why would anybody play this?
Bij gebrek aan de feature brengt Sony daarom wel remasters uit van PlayStation 2- en 3-games. Ryan zei tot slot dat hij niet snapt waarom mensen die oude games zou willen spelen, kijkend naar Gran Turismo op de PlayStation 1 en 2.

Onzin of zou je backwards compatibility toch graag op de PlayStation 4 willen zien?

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  groot gelijk. We moeten vooruit niet achteruit gaan.
  En als je dan nog eens een ps3 titel er door duwt oke maar gvd geen ps2 titels…

  We willen hoogwaardige games. Die er tip top uitzien.. Kom dan niet met steeds die oude titels aankakken. Daar koop je immers geen NEXT gen voor.

 2.   
  3333/3333's avatar

  CHILLOZZ schreef, "
  En als je dan nog eens een ps3 titel er door duwt oke maar gvd geen ps2 titels…
  "

  Maakt weinig uit, de PS4 lees beide soorten discs toch niet. Zit niet eens een CD speler in, wat erg leuk is als je een collectors edition van een game koopt waar de soundtrack op een CD wordt bijgeleverd.

 3.   
  Papachico's avatar

  CHILLOZZ schreef, "groot gelijk. We moeten vooruit niet achteruit gaan.
  En als je dan nog eens een ps3 titel er door duwt oke maar gvd geen ps2 titels…
  We willen hoogwaardige games. Die er tip top uitzien.. Kom dan niet met steeds die oude titels aankakken. Daar koop je immers geen NEXT gen voor.
  "

  Helemaal mee eens! Ik wil hoogwaardige games op mn ps4 kunnen spelen! Superb mooie beelden, een halfklaar spel van 10 uur gameplay, vollop dlc. MAKE IT HAPPEN!

 4.   
  Papachico's avatar

  “Bij gebrek aan de feature brengt Sony daarom wel remasters uit van PlayStation 2- en 3-games. Ryan zei tot slot dat hij niet snapt waarom mensen die oude games zou willen spelen, kijkend naar Gran Turismo op de PlayStation 1 en 2.”

  Goed bezig Ryan! Waarom backwards compatibility invoeren voor mensen die hun oude games op de ps4 willen spelen als je ze ook kan remasteren en daar geld voor gaat vragen! Ik snap ook niet waarom mensen die oude spellen zouden willen spelen, maar goed, ik geef dan toch maar een voorbeeldje.

  FF6 is (vind ik persoonlijk) het allerbeste deel uit de hele FF franchise. Nu is er ook een remaster voor op de mobiele telefoon. Sprites zijn aangepast, script is aangepast, muziek is aangepast. Is het beter geworden? Nee. Sprites zijn lelijk, script heeft achterlijke teksten, muziek is compleet verneukt.

  Als je t nu nog niet begrijpt moet je misschien ff je ontslagbrief indienen…

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Ergens zou het mooi zijn als ik mijn oude schijfjes in mijn PS4 zou kunnen mikken, maar aan de andere kant: ik heb vorig jaar speciaal een tweedehands PS3 gekocht om klassiekers als de God of War- en Uncharted-games te kunnen (her)beleven zonder de hoofdprijs te betalen voor de remasters voor de PlayStation 4, die verder niks toevoegen. Als ze nu ineens met backward compatibility komen, zou ik daarom tóch een klein beetje salty zijn. Maar ja, daar ben ik waarschijnlijk een van de weinigen in. 😛

 6.   
  someone else's avatar

  Nee wordt idd niet vaak gebruikt, heb laatst ook niet red dead redemption uitgespeeld en bo2 ook nooit gedaan….

 7.   
  VkraM16's avatar

  Wat een onzin zeg! Iedereen vraagt om backwards compatibly maar wordt niet gedaan, omdat ze het wederom bij Sony het beter weten dan de gamer dat de feature niet veel gebruikt gaat worden.

  Maar vervolgens wel remasters uitbrengen die niks toevoegen ten opzichte van het orgineel, want de gamer zou dat dan weer wel veel gebruiken, want anders zouden ze dus geen remasters uitbrengen als ik het zo moet lezen.
  Ik snap het ff niet meer 😕 Oh wacht met remasters kunnen ze geld verdienen.

  @Chilloz wat is er nou verkeerd aan dat er mensen zijn die zich nog uitstekend kunnen vermaken met een spel uit de jaren 90/2000? Ik zelf kan genoeg games opnoemen waarvan ik vind dat die games kwalitatief beter zijn dan wat er tegenwoordig voor meuk op de markt is.

 8.   
  tijn80's avatar

  Op de Xbox maak ik best vaak gebruik van BC. Zou ik op de PlayStation ook wel willen. Maar dan snijden ze in hun eigen vingers met PS Now en remasters…

 9.   
  3333/3333's avatar

  MikeGeversNET schreef, " remasters voor de PlayStation 4, die verder niks toevoegen. "

  Als je kan kiezen tussen de Uncharted trilogie op 30 fps 720p of 60 fps 1080p met anti-aliasing en hogere kwaliteit textures dan geef ik toch de voorkeur aan de remaster die ‘niks’ toevoegt.

 10.   
  mmx's avatar

  ik vind het niet nodig ,ik wil vooruit en niet achteruit ,logisch toch 🙄

 11.   
  gamerfriend01's avatar

  Ik moet eerlijk zijn dat ik hun ergens kan volgen, ben een grote voorstander van BC maar door het grote aantal nieuwe games dat er verschijnen maken de oude games weinig kans om ze te herspelen

 12.   
  kiesmaarwa's avatar

  Vreemd he? Dat er geen gebruik van wordt gemaakt. Ze stellen ps3 games beschikbaar op de ps4, maar je moet er wel even opnieuw voor betalen. Als ze het ding écht backwards compatible zouden maken, zou je weer helemaal teruggaan naar de 1e generatie ps3. Zeker dat daar veel gebruik van zou worden gemaakt. Misschien niet in het eerste jaar dat een nieuwe generatie consoles uitkomt, maar wel in de tijd die daarop volgt.

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik moet zeggen dat het soms leuk is oude spellen spelen, maar ik inderdaad liever nieuwe games speel.

 14.   
  MikeGevers's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "

  ”MikeGeversNET” schreef, " remasters voor de PlayStation 4, die verder niks toevoegen. "

  Als je kan kiezen tussen de Uncharted trilogie op 30 fps 720p of 60 fps 1080p met anti-aliasing en hogere kwaliteit textures dan geef ik toch de voorkeur aan de remaster die ‘niks’ toevoegt. "

  Alleen betalen voor die grafische verbetering vind ik het persoonlijk niet waard.

 15.   
  dmb97's avatar

  En dat is de reden dat ik alleen ps4 excluves games voor de ps4
  koop de multie koop ik allemaal voor de xbox one

 16.   
  JaslanNL's avatar

  CHILLOZZ schreef, "groot gelijk. We moeten vooruit niet achteruit gaan.
  En als je dan nog eens een ps3 titel er door duwt oke maar gvd geen ps2 titels…
  We willen hoogwaardige games. Die er tip top uitzien.. Kom dan niet met steeds die oude titels aankakken. Daar koop je immers geen NEXT gen voor.
  "

  Als ik een PS4 zou kopen, met BC, dan zou het juist zijn om de oude ps1 en ps2 games te spelen. Waarom? Omdat er legendarische titels tussen zitten! Of ze er nu pixelig uitzien of niet, een sterke game is niet alleen gebaseerd op grafisch vlak.

  Overigens is vooruitgang ook dat een console steeds meer te bieden heeft, met BC doet het precies dat. Mede daarom is de upgrade van PS4 naar Pro of Slim twijfelachtig te noemen, het haalt dingen weg waar het ook weer dingen toevoegt.

 17.   
  mattioza's avatar

  Zou er zeker blij van worden moest PlayStation BC invoeren. Maar het zal helaas een ‘zal nooit gebeuren-verhaal’ worden, vrees ik. Ach ja er is sowieso heel wat te spelen voor PlayStation 4.

 18.   
  MaTriXX's avatar

  Beste Sony ja er is vraag zat naar maar als je moet betalen om een oude game her te kunnen spelen en daar nog genoeg knaken voor durft te vragen dan is het logisch dat mensen er geen gebruik van maken.