PlayStation VR een miljoen keer verkocht; ook PS4 Pro doet het goed

Hoewel veel mensen Virtual Reality te duur vinden, doet Sony met zijn PlayStation VR een poging om het totale kostenplaatje te verlagen. Met succes, zo blijkt nu: PlayStation VR is inmiddels al ruim een miljoen keer over toonbank gegaan. Volgens Shawn Layden van Sony had het echter nog beter kunnen gaan, want de voorraad is beperkt. Als er dus meer productiecapaciteit achter PSVR was gezet, had het product waarschijnlijk nog beter verkocht.

Ook de PlayStation 4 Pro doet het erg goed volgens Sony. Hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht, wil het bedrijf (nog) niet kwijt, maar wel wordt ons verteld dat een op de vijf verkochte PlayStation 4-consoles een PlayStation 4 Pro betreft. Ook dit product doet het beter dan verwacht, wat opnieuw zorgt voor problemen met de voorraad.

Over enkele dagen houdt Sony zijn E3-persconferentie, op 13 juni om 03:00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd). Naar verwachting worden er vele mooie dingen getoond, waaronder God of War en wellicht ook DLC voor Horizon: Zero Dawn.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  1 miljoen psvr examplaren… Het klinkt veel. Het is ook wel veel. Maar ik vermoed dat ze toch hadden gerekend op nog veeeeeeel meer.

  Die hele hype van VR lijkt ook wel weg te zijn getrokken. Je hoort of ziet eigenlijk niets meer van heel het VR…

  rondom de release was iedereen hyped.. En iedereen ofja vele zeiden. MOET ik hebben…
  Als ik in mijn directe omgeving kijk en aan de mensen vraag wat doe je nog met VR krijg ik vaak hetzelfde antwoord….. Men gebruikt m veelal voor video’s te kijken.. Dan heb je een soort van bioscoop ervaring….

  Waarop ik meteen antwoord… Daar koop je geen PSVR voor… Hoe zit het met games…. Dan krijg ik vaak mweeeh mwehhhh antwoorden..
  Dus ook voor PSVR geld.. Kom eerst eens met wat goede titels. Wellicht kunnen ze dan ook een mooie bundel pakket maken.

 2.   
  S3MM3R's avatar

  Ik vind het zo jammer dat ik geen Ps4 heb, ik wil er graag 1 alleen heb er geen geld voor want moet ook nog een monitor erbij kopen 🙁

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  S3MM3R schreef, "Ik vind het zo jammer dat ik geen Ps4 heb, ik wil er graag 1 alleen heb er geen geld voor want moet ook nog een monitor erbij kopen :("

  tv kan ook he 😉
  vrijwel iedereen kan toch wel ergens in fam. aan tv komen. Of als je al een tv op je kamer hebt kun je die ook gewoon gebruiken..

  ik heb zelf mn ps4 gewoon aan de tv onder in de woonkamer staan..Vind ik het mooiste.. Sja ik kan dan vaak savonds niet kijken omdat andere hier in huis dan tv willen kijken. En dat respecteer ik. Ik kan ook makkelijk de ps4 op mn slaapkamer zetten of in de serre. maar dat wil ik gewoon niet…

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb het mooi af gewacht en blij dat ik nog niet gekocht heb, er is nog niet zoveel spannends voor uit vind ik.

 5.   
  Heccer's avatar

  Ik heb er dan 1 en wacht dan ook met smart op games. Hype ja hopelijk E3 goed nieuws. Maar het is wel vett en een ervaring rijker zou het niet graag hebben gemist.

 6.   
  Papachico's avatar

  Zijn er ook cijfers bekend hoeveel mensen er zijn genaaid? 😛

 7.   
  Turk–Life's avatar

  Ik heb zowel de Ps VR als de Ps Pro gekocht. En van beide totaal geen spijt. Ps VR is echt een tof ding! En mensen die er geen geld voor hebben zitten allerlei smoesjes te bedenken om hem niet te kopen om zichzelf te troosten.