Accessoires worden verwijderd uit hitboxes Rainbow Six Siege

Ubisoft werkt momenteel hard aan Operation Health, een update die Rainbow Six Siege compleet op de schop gooit. Voor deze update zal Ubisoft onder andere de hitboxes opnieuw vormgeven. In een blog-bericht legt de Franse uitgever uit waarom.

Momenteel vormen de accessoires die de speler draagt onderdeel van de hitboxes. Wanneer je geraakt wordt in bijvoorbeeld je headset of wapen, gaan er dus punten van je levensbalk af. Ubisoft maakte deze keuze ooit bewust:

Chief among those game design concepts was “everything should react”. To provide clarity in the feedback that you receive as a player, it was decided that the entirety of an Operator’s character model would be included in the hitbox.
Dit leverde vooral problemen op met accessoires als Blitz’s oorwarmers en Frosts ketting, die ervoor zorgden dat de hitboxes aanzienlijk groter werden. Dat zorgde voor een oneerlijke balans en daarom heeft Ubisoft besloten accessoires te verwijderen uit de hitboxes:
Consistency is essential for Siege to be considered competition-compatible, and so we have decided to take some time in Operation Health to focus on bringing hitboxes into complete alignment under a new game design concept: only human body parts count.
Ter balans zal Ubisoft visuele en auditieve effecten toevoegen aan de delen die voortaan buiten de hitboxes vallen. Zo zal je een kogel bijvoorbeeld horen afkaatsen van een headset, zonder dat deze schade toebrengt aan het personage.

Onderstaande afbeelding toont hoe de hitboxes veranderen. Operation Health maakt onderdeel uit van update 2.2.1, die op 6 juni verschijnt voor de pc. De PlayStation 4- en Xbox One-versie volgen ergens in de komende weken.

 1.   
  DoeMaarWat's avatar

  Ben lv 115 op ps4 en wist niet dat ook je wapen telde in de huidige hitbox.. xD

 2.   
  Downzilla's avatar

  niet het wapen wat je in je hand hebt he…. xd :p

 3.   
  HWSHHZ's avatar

  Als ze van support eerst de game voor mij kunnen fixen zou dat al mooi wezen. Kan al 3 maanden niet de game niet downloaden doordat er zogenaamd te weinig ruimte op mijn HDD zou wezen…

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Ik kan echt niet wachten op Operation Health. Ik speel nu geen ranked meer door de irritatie van de velen glitches…

 5.   
  gamerfriend01's avatar

  Weet niet of er ooit een nieuwsbericht is van verschenen op gamersnet maar de map van de Poolse operators komt niet meer uit. De Poolse operators zullen in de volgende content update verschijnen met de volgende twee operators als ik het goed begrepen heb, normaal zit er dan wel weer een nieuwe map bij

 6.   
  Downzilla's avatar

  Één van de twee Polen komt met de volgende content update en de andere komt met diegene erna ja.

 7.   
  ddos malos joker's avatar

  downzilla nu niet racistisch gaan doen he

 8.   
  Moodey's avatar

  Pools is geen ras..