Voice-chat op Switch vereist constante verbinding met telefoon

Nintendo heeft zijn plan voor voice-chat op de Nintendo Switch onthuld. Via headsets zul je kunnen communiceren met andere gebruikers, maar daarvoor moet je wel een speciale app op je telefoon installeren.


Fabrikant Hori onthulde zijn eerste headset voor de Switch en bracht bovenstaande afbeelding uit. Deze toont dat je de headset aan zowel je Switch-systeem als je mobiele telefoon koppelen. Daarnaast lijken de kabeltjes erg kort, waardoor je telefoon dus altijd dicht bij de Switch moet liggen.

Waar je headsets doorgaans bovenop je hoofd plaatst, zit deze aan de achterkant bevestigd. Het is de bedoeling dat je via de headset alleen voice-chat hoort. Het geluid van de game blijft dus hoorbaar over de speakers van je tv of GamePad.

De headset is vooral gericht op Splatoon 2. Het kleurrijke design is volledig in stijl van de game en indien je de koptelefoon aansluit, krijgt je personage in Splatoon 2 eenzelfde headset op. Op die manier kunnen andere spelers zien dat je voice-chat gebruikt.

Hori’s headset wordt op 21 juli uitgebracht, tegelijkertijd met Splatoon 2.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  iDraxo's avatar

  Goed voor een batterij dus Kappa

 2.   
  svenysven's avatar

  Gaar hoor

 3.   
  Mattiees's avatar

  heel ambitieus maar totaal niet handig voor de gemiddelde gamer. Je moet ontzettend veel aanpassen en nieuw aanschaffen. Ben wel benieuwd waarvoor de mobiel gaat dienen, als extra verbinding met internet? Voor iemand die niet houdt van aan elkaar geschakelde systemen zoals ik ben ik geen voorstander, maar misschien blijkt het wel het ei van columbus te zijn.